Ενημέρωση
Loading
Α
10
2012

ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΥΡΙΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (04 Οκτώβριος 2012)
E-mail


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 4 άτομα)

100 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα (ό,τι έχουμε)
7 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τ΄ασπράδια)
αλάτι
πιπέρι
2 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
μερικές σταγόνες χυμός λεμονιού

λίγο βούτυρο για το ταψί

Φούρνος προθερμασμένος στους 160ο-175οC



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί (κατά προτίμηση πυρέξ) διαμέτρου 30 - 32 εκ.

Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, το αλάτι, το πιπέρι, την κρέμα γάλακτος και τη μισή ποσότητα από τα τριμμένα τυριά. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα αρκετά αφρώδες. Το αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλο μπολ βάζουμε τ΄ασπράδια των αβγών, λίγο αλάτι και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Χτυπάμε και πάλι, αρχικά στη μεσαία και μετά στη δυνατή ταχύτητα, με το μίξερ μέχρι να πετύχουμε μια σφικτή μαρέγκα.

Τώρα θα ενσωματώσουμε σιγά-σιγά το μείγμα των κρόκων μέσα στη μαρέγκα. Αυτό θα γίνει με ξύλινη σπάτουλα και πολύ απαλές κινήσεις για να μη ξεφουσκώσει το μείγμα.

Αδειάζουμε στο ταψί μας το μισό από το καινούριο μείγμα που ετοιμάσαμε και στρώνουμε απαλά την επιφάνεια όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται.

Πασπαλίζουμε στη συνέχεια με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά και τελειώνουμε, τοποθετώντας από πάνω τους το μείγμα της ομελέτας που έχει μείνει στο μπολ.

Τακτοποιούμε και πάλι την επιφάνεια του ταψιού προσεκτικά και με ήρεμες κινήσεις.

Βάζουμε την ομελέτα-σουφλέ στη μεσαία θέση του φούρνου με φωτιά μόνο από κάτω, για 15-20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά από πάνω. Σ΄αυτό το σημείο, βοηθά πολύ το γεγονός να έχουμε χρησιμοποιήσει πυρέξ ταψί, γιατί μας επιτρέπει να ελέγχουμε το ψήσιμο από κάτω.

Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή, όπως και το σουφλέ.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Καλό είναι, κάποιο ή κάποια από τα τυριά που θα τρίψουμε να είναι λίγο αλμυρά (π.χ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι), για να δώσουν την έντονη γεύση τους στην ομελέτα μας.

Προσοχή στη θερμοκρασία του φούρνου: καλύτερα να είναι λίγο χαμηλότερη απ΄ότι πρέπει, παρά υψηλότερη με τον κίνδυνο να καεί η ομελέτα χωρίς να προλάβει να πάρει το σωστό φούσκωμα.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο