Ενημέρωση
Loading
Ι
10
2012

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Ιούνιος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

Μια απλή αγαπημένη συνταγή από τα παιδικά μου χρόνια.



ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


1 ματσάκι (5-6) φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
6 αβγά ελαφρά χτυπημένα
αλάτι

πιπέρι

Θα χρειαστούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με διάφανο καπάκι.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια. Τα κόβουμε σε κομματάκια μήκους 1-1,5 εκατοστού.

Σε μεγάλο και πολύ καλό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Πριν προλάβει να κάψει, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και με ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να χάσουν όλα ή σχεδόν όλα τα νερά τους.

Τώρα  χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, πάντα με ξύλινο κουτάλι.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοψήνουμε την ομελέτα μέχρι να φουσκώσει, 15 περίπου λεπτά.

Η μητέρα μου σέρβιρε μαζί με το τηγάνι την ομελέτα αυτή στο τραπέζι. Θυμάμαι πως ήταν καταπληκτικά ορεκτική!!  Ταιριάζει με ντοματοσαλάτα και φρέσκο ζυμωτό ψωμί.....


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εάν δεν σωτάρουμε αρχικά ελαφρά τα κρεμμύδια μόνα τους και αποπειραθούμε να τα ενώσουμε κατευθείαν μαζί με τ΄αβγά, τότε θα βγάλουν όλη την υγρασία τους μέσα στην ομελέτα και δεν θα έχουμε το ποθούμενο αποτέλεσμα.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται η φωτιά, πρέπει να είναι πολύ σιγανή για να ψηθεί σιγά-σιγά η ομελέτα χωρίς να "αρπάξει" από κάτω.


Μπορούμε να αυξομειώσουμε τις ποσότητες αβγών-κρεμμυδιών ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Η συνταγή εκτελείται και με ελαιόλαδο.


Τα ξερά κρεμμύδια δεν μπορούν ν΄αντικαταστήσουν τα φρέσκα.



 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο