ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 κιλό βύσσινα
750 γρ. ζάχαρη
500 γρ. κονιάκ
500 γρ. καθαρό οινόπνευμα
2 ξυλάκια κανέλας
2 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.
Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο βάζο ( χωρητικότητας 3 κιλών τουλάχιστον ) με φαρδύ στόμιο.
Βάζουμε μέσα σ΄αυτό τα βύσσινα, προσθέτουμε το οινόπνευμα και κλείνουμε πολύ καλά το καπάκι του.
Θα το αφήσουμε στον ήλιο έτσι για 4 εβδομάδες.
Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το κονιάκ, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και θα κλείσουμε και πάλι πολύ καλά το στόμιο.
Θα μείνει στον ήλιο για 2 εβδομάδες ακόμη.
Κατόπιν θα εφαρμόσουμε στο στόμιο του βάζου ένα τουλπάνι (το δένουμε γερά με σπάγγο) και στραγγίζουμε το λικέρ σε καθαρό μπουκάλι.
Θα επαναλάβουμε ξανά τη διαδικασία του φιλτραρίσματος για μια φορά ακόμη, για να καθαρίσει καλά το ποτό μας.
Διατηρούμε το μπουκάλι στο ψυγείο και σερβίρουμε το λικέρ βύσσινο πάντα κρύο, σκέτο ή με 2-3 βύσσινα σε κάθε ποτήρι.
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Άγαλμα αγγέλου σε καντήλι ψηφίδα ασημί
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας LED 90 ημερών κάκτος
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας με την Παναγία των Κρίνων
Ηλεκτρικό καντήλι λάβαρο χρυσό