ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Μ
19
2012

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

6 χοντρά στρόγγυλα φύλλα για πίτα
1 φλ. τσ. σπορέλαιο  ή μαργαρίνη λιωμένη
20 φέτες ζαμπόν
4 στρόγγυλες φέτες μπέικον σε μικρά κομματάκια
400 γρ. διάφορα μαλακά κίτρινα τυριά (ό,τι έχουμε: edam, gooda, emendal κτλ.)
50 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
200 ml κρέμα γάλακτος
1 αβγό
ketchup
μουστάρδα απλή ή πικάντικη

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε ένα μεγάλο στρόγγυλο ταψί που να ταιριάζει στα φύλλα μας και το λαδώνουμε ελαφρά.

Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο, το λαδώνουμε επίσης ελαφρά με πινέλο και απλώνουμε σε διάφορα σημεία του ketchup.

 

 

Αραδιάζουμε τις μισές φέτες του ζαμπόν (10) και από πάνω πασπαλίζουμε με το μισό κίτρινο τυρί (200 γρ. περίπου).

 

 

Συνεχίζουμε με το επόμενο φύλλο, το λαδώνουμε, βάζουμε εδώ κι εκεί μουστάρδα και το καλύπτουμε με το τρίτο μας φύλλο.

 



Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία: λάδωμα - ketchup - ζαμπόν (τις υπόλοιπες 10 φέτες) - το υπόλοιπο κίτρινο τυρί (200 γρ.).

 

 



Τώρα θα στρώσουμε το τέταρτο φύλλο, θα λαδώσουμε (ελαφρά με το πινέλο πάντα), θ΄απλώσουμε και πάλι λίγη μουστάρδα και θα καλύψουμε με το πέμπτο φύλλο.

Αφού το λαδώσουμε, θα σκορπίσουμε στην επιφάνειά του τα κομματάκια του μπέικον και το τριμμένο κεφαλοτύρι (ή όποιο άλλο αλμυρό τυρί μας βολεύει).

 



Τέλος στρώνουμε και το έκτο μας φύλλο, φυσικά θα λαδώσουμε και πάλι.

Τώρα μένει να χτυπήσουμε το αβγό με την κρέμα γάλακτος και να περιχύσουμε με το μείγμα τους όλη την επιφάνεια της "πίτσας". Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι, δίνει ωραία εμφάνιση στο ψήσιμο.

 



Χαράζουμε επιφανειακά σε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι και βάζουμε το ταψί στη μεσαία θέση του φούρνου με φωτιά μόνο από κάτω, για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει κι από πάνω.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

 

 

Η πίτσα με φύλλο τρώγεται ζεστή και ταιριάζει καταπληκτικά με παγωμένη μπύρα, όπως όλες οι πίτσες. Εμφανισιακά μοιάζει με πίτα, αλλά έχει τη γεύση πραγματικής πίτσας!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
: Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουμε τη διαδικασία της ζύμης, αξιοποιούμε φύλλα που μπορεί να μας έχουν περισσέψει και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι αλλαντικά και κίτρινα τυριά έχουμε στο σπίτι.

Επίσης αντί για ketchup, μπορούμε να βάλουμε πελτέ ντομάτας, να προσθέσουμε λίγη ρίγανη, λίγες μαύρες ψιλοκομμένες ελιές και τέλος πάντων ό,τι ταιριάζει στη γεύση μας και τις συνήθειές μας.

Αυτό που παίζει ρόλο είναι το φύλλο: πρέπει να είναι χοντρό, χωριάτικο, παραδοσιακό, ειδικό για πίτα.

Αν φτιάξουμε την πίτσα μας στη μαύρη λαμαρίνα του φούρνου, θα την ψήσουμε με φωτιά πάνω-κάτω και θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος ψησίματος. Προσωπικά, την ετοίμασα σε ανοξείδωτο ταψί, αυτό που φτιάχνω τις πίτες μου, όπως άλλωστε φαίνεται και από τις παραπάνω φωτογραφίες.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ