Ενημέρωση
Loading
Μ
04
2012

ΡΟΛΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (28 Νοέμβριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

έτοιμος πουρές πατάτας
φέτες ζαμπόν
τριμμένη γραβιέρα

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε σφικτό πουρέ πατάτας σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία.

Τοποθετούμε 2 κ. σούπας πουρέ σε κάθε φέτα ζαμπόν, τυλίγουμε σε ρολό που το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι με την ελεύθερη άκρη του προς τα κάτω για να συγκρατηθεί.

Συνεχίζουμε ετοιμάζοντας το επόμενο ρολό, που το βάζουμε κολλητά δίπλα στο προηγούμενο.

Όταν τελειώσουμε το τύλιγμα, πασπαλίζουμε όλα τα ρολάκια που φτιάξαμε με τριμμένη γραβιέρα.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για λίγο, μέχρι να γκρατιναριστούν.

Σερβίρουμε αμέσως! Καταπληκτικός μπυρομεζές!


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προσέχουμε ο πουρές μας να γίνει αρκετά σφικτός για να μη "τρέξει" στην παρασκευή ή το ψήσιμο. Ειδικά, αν θέλετε να φτιάξετε δικό σας πουρέ, πατήστε εδώ: αγνός πουρές πατάτας.

Η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και με στογγυλές φέτες μπέικον ή ανάμικτα (ζαμπόν-μπέικον).

 

Δεν αναφέρω δοσολογία επειδή οι μεζέδες γενικά, διαφέρουν σε ποσότητα στους διάφορους παρασκευαστές. Ετοιμάζετε όση ποσότητα πουρέ σάς βολεύει, ανάλογα με τα άτομα που θα σερβίρετε. Να έχετε μόνο υπόψη σας πως τα ρολά με ζαμπόν, καλό είναι να καταναλώνονται φρέσκα.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές