ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
έτοιμος πουρές πατάτας
φέτες ζαμπόν
τριμμένη γραβιέρα
Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε σφικτό πουρέ πατάτας σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία.
Τοποθετούμε 2 κ. σούπας πουρέ σε κάθε φέτα ζαμπόν, τυλίγουμε σε ρολό που το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι με την ελεύθερη άκρη του προς τα κάτω για να συγκρατηθεί.
Συνεχίζουμε ετοιμάζοντας το επόμενο ρολό, που το βάζουμε κολλητά δίπλα στο προηγούμενο.
Όταν τελειώσουμε το τύλιγμα, πασπαλίζουμε όλα τα ρολάκια που φτιάξαμε με τριμμένη γραβιέρα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για λίγο, μέχρι να γκρατιναριστούν.
Σερβίρουμε αμέσως! Καταπληκτικός μπυρομεζές!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προσέχουμε ο πουρές μας να γίνει αρκετά σφικτός για να μη "τρέξει" στην παρασκευή ή το ψήσιμο. Ειδικά, αν θέλετε να φτιάξετε δικό σας πουρέ, πατήστε εδώ: αγνός πουρές πατάτας.
Η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και με στογγυλές φέτες μπέικον ή ανάμικτα (ζαμπόν-μπέικον).
Δεν αναφέρω δοσολογία επειδή οι μεζέδες γενικά, διαφέρουν σε ποσότητα στους διάφορους παρασκευαστές. Ετοιμάζετε όση ποσότητα πουρέ σάς βολεύει, ανάλογα με τα άτομα που θα σερβίρετε. Να έχετε μόνο υπόψη σας πως τα ρολά με ζαμπόν, καλό είναι να καταναλώνονται φρέσκα.
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Άγαλμα αγγέλου σε καντήλι ψηφίδα ασημί
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας LED 90 ημερών κάκτος
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας με την Παναγία των Κρίνων
Ηλεκτρικό καντήλι λάβαρο χρυσό