Ενημέρωση
Loading
Μ
02
2012

ΓΡΑΝΙΤΑ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΑΡΩΜΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (19 Ιούνιος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ολόφρεσκα φρούτα με έντονο άρωμα όπως φράουλες, κεράσια, ανανάς, μπανάνα, μούρα, βερύκοκα,  κ.ά.
7 κ. σούπας ζάχαρη άχνη (ή όση θέλουμε)
ο χυμός μισού λεμονιού
2 παγοθήκες παγάκια πολύ καλά παγωμένα

Η συνταγή εκτελείται με την έλικα (εξάρτημα "φτερούγα") του πολυμίξερ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πρώτα-πρώτα βάζουμε στον καταψύκτη τα ποτήρια στα οποία θα σερβίρουμε τη γρανίτα.

Κόβουμε τα φρούτα  σε μεγάλα κομμάτια (αφού πρώτα το πλύνουμε καλά). Αν πρόκειται για μπανάνα ή ανανά, φυσικά θα τα ξεφλουδίσουμε.

Βάζουμε τα κομμάτια μέσα στο μπωλ του πολυμίξερ μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού.

Γυρίζουμε την έλικα για 20 δευτερόλεπτα.

Τώρα θα προσθέσουμε τα καλοπαγωμένα παγάκια έτσι ώστε το μπωλ να γεμίσει τελείως.


Βάζουμε ξανά σε λειτουργία το πολυμίξερ μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή μάζα. Δεν πρέπει να το δουλέψουμε πολλή ώρα γιατί με την τριβή το μείγμα θα ζεσταθεί και θα λιώσει.

Μοιράζουμε τη γρανίτα στα παγωμένα ποτήρια και σερβίρουμε αμέσως με χοντρά καλαμάκια!


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν το παρασκεύασμα γίνει πολύ νερουλό, θα πρέπει να μπει στον καταψύκτη για μισή ώρα περίπου.


Το πόση ζάχαρη θα προσθέσουμε εξαρτάται από το πόσο γλυκά είναι τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε ή από το πώς προτιμάμε τη γρανίτα μας....





Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές