ΓΡΑΝΙΤΑ ΛΕΜΟΝΙ Ή ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 λεμόνι ή μικρό πορτοκάλι για στίψιμο
7-8 κ. σούπας ζάχαρη άχνη
2 παγοθήκες παγάκια πολύ καλά παγωμένα
Η συνταγή εκτελείται με τον έλικα (εξάρτημα "φτερούγα")
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα-πρώτα βάζουμε στον καταψύκτη τα ποτήρια στα οποία θα σερβίρουμε τη γρανίτα.
Κόβουμε το λεμόνι ή το πορτοκάλι στα τέσσερα μαζί με τη φλούδα (αφού πρώτα το πλύνουμε καλά).
Βάζουμε τα κομμάτια μέσα στο μπωλ του πολυμίξερ μαζί με τη ζάχαρη άχνη.
Γυρίζουμε τον έλικα για 20 δευτερόλεπτα.
Τώρα θα προσθέσουμε τα καλοπαγωμένα παγάκια έτσι ώστε το μπωλ να γεμίσει τελείως.
Βάζουμε ξανά σε λειτουργία το πολυμίξερ μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή μάζα. Δεν πρέπει να το δουλέψουμε πολλή ώρα γιατί με την τριβή το μείγμα θα ζεσταθεί και θα λιώσει.
Μοιράζουμε τη γρανίτα στα παγωμένα ποτήρια και σερβίρουμε αμέσως!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν το παρασκεύασμα γίνει πολύ νερουλό, θα πρέπει να μπει στον καταψύκτη για μισή ώρα περίπου.
Επίσης, αν δεν σας αρέσει η κάπως πικρή γεύση της γρανίτας από λεμόνι ή πορτοκάλι, ξεφλουδίστε τα φρούτα πριν τα βάλετε στο πολυμίξερ.
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Άγαλμα αγγέλου σε καντήλι ψηφίδα ασημί
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας LED 90 ημερών κάκτος
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας με την Παναγία των Κρίνων
Ηλεκτρικό καντήλι λάβαρο χρυσό