ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 φλ. τσ. μαγιονέζα έτοιμη
1 κ. γλ. φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
1 κ. γλ. ψιλή κάπαρη
1 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κ. γλ. αγγουράκια πίκλες ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτουμε στη μαγιονέζα όλα τα παραπάνω υλικά, ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη ή το κλείνουμε καλά και το βάζουμε στο φυγείο για 1 ώρα.
Όταν θελήσουμε να σερβίρουμε, αδειάζουμε τη σως-ταρτάρ σε σαλτσιέρα.
Αυτή η σάλτσα αποτελεί ένα δροσερό και πολύ γευστικό συνοδευτικό για ψημένα και τηγανητά μεγάλα ψάρια (λαυράκια, τσιπούρες, λιθρίνια, γλώσσες, παλαμίδες, κτλ.)
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η σως-ταρτάρ δεν χρειάζεται καθόλου αλάτι και πιπέρι, γιατί ήδη τα υλικά της έχουν τη δική τους έντονη γεύση.
Είναι προτιμότερο να παρασκευάζεται σε μικρές δόσεις για να καταναλώνεται πάντοτε φρέσκια. Η παραπάνω δοσολογία αντιστοιχεί σε 1 κιλό ψημένου ψαριού.