ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ι
25
2012

ΜΗΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ (ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (09 Απρίλιος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ζύμη σφολιάτα
Μήλα
Ζάχαρη
λίγη κανέλα
1 αβγό αραιωμένο με λίγο νερό (ή λίγο σησαμέλαιο)
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή κορν φλάουρ τον πάγκο εργασίας μας.

Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας επάνω του και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε πιο λεπτό φύλλο.

Αφαιρούμε τις φλούδες των μήλων και με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια τους.

Τα κόβουμε σε στρογγυλές φέτες πάχους 1 εκ.

Κόβουμε τη σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια 12Χ12 εκ. περίπου.

 

 



Στο κέντρο κάθε κομματιού τοποθετούμε από μια φέτα μήλου. Γεμίζουμε με ζάχαρη το άνοιγμα από τα κουκούτσια. Πασπαλίζουμε τη φέτα με λίγη κανέλα.

 

 



Βρέχουμε τις 4 άκρες του φύλλου με λίγο νερό και τις κλείνουμε πάνω από το μήλο (σαν φάκελο). Πατάμε για να κολλήσουν καλά.

Με τα δόντια ενός πιρουνιού τραβάμε επάνω στις διπλωμένες άκρες της σφολιάτας μερικές γραμμές ( αν θέλουμε καλύτερη εμφάνιση).

Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το αβγό. Αν πρόκειται για περίοδο νηστείας, μπορούμε να τις περάσουμε απλά με λίγο σησαμέλαιο.

Στρώνουμε λαδόχαρτο σε μια λαμαρίνα και τοποθετούμε σ΄αυτό τις μηλόπιτες, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.

 

 


Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου με φωτιά πάνω-κάτω, μέχρι να ροδίσουν από πάνω. Κατά το ψήσιμο μπορεί ν΄ανοίξουν οι μηλόπιτες.

Ξεφουρνίζουμε κι αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά.

 

 

 

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τις σερβίρουμε ζεστές.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε αμέσως τις μηλόπιτες από τη λαδόκολλα γιατί μετά κολλάνε από το σιρόπι που πιθανόν να τρέξει από το εσωτερικό τους.

 


 

Εάν δεν έχουμε το ειδικό εργαλείο για τα κουκούτσια, κόβουμε στη μέση κάθε μήλο, αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι τα κουκούτσια και στη συνέχεια χωρίζουμε κάθε μισό μήλο σε φέτες πάχους 1 εκ. Σε κάθε κομμάτι σφολιάτας βάζουμε αντικριστά από δυο μισές φέτες κι έτσι δημιουργούμε μια ολόκληρη (όπως έκανα στη σχετική φωτογραφία).

 

 

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ