ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Α
05
2012

ΜΥΔΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (03 Οκτώβριος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail


 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. μυδόψιχα από όσο πιο μεγάλα μύδια γίνεται
ο χυμός από 2  μέτρια λεμόνια
αλάτι
πιπέρι

αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
καυτή φριτούρα για το τηγάνισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όποιου είδους μύδια χρησιμοποιήσουμε - κατεψυγμένα ή φρέσκα - πρέπει να προσέξουμε πολύ στο καθάρισμά τους. Πρέπει οπωσδήποτε ν΄αφαιρεθεί η σκουροπράσινη τρίχα που υπάρχει στο εσωτερικό τους, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Αναλυτικές οδηγίες για το καθάρισμα και το άνοιγμα των μυδιών μ
ε κέλυφος, πατήστε εδώ: ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ.


Στην περίπτωση που θα χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα, θα πρέπει να τα ξεπαγώσουμε χωρίς την πλαστική συσκευασία τους.

Αφού λοιπόν τα καθαρίσουμε προσεκτικά, θα τα τοποθετήσουμε σε μπολ, θα αλατοπιπερώσουμε και θα  ραντίσουμε με τον χυμό του ενός λεμονιού. Ανακατεύουμε ελαφρά για να ενωθούν οι γεύσεις. Αφήνουμε να σταθούν έτσι για 10-15 λεπτά.

 

 

Κατόπιν τα βάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.

Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να κάψει καλά.

Έχουμε δίπλα μας ένα μπολάκι με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Μόλις ετοιμαστεί η φριτούρα, τυλίγουμε στο αλεύρι μερικά μύδια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ή βάζουμε το αλεύρι σε πλαστικό σακουλάκι τροφίμων και ρίχνουμε μέσα όλα τα μύδια μαζί. Τυλίγουμε πολύ καλά την άκρη του και το περιστρέφουμε ανάμεσα στα χέρια μας για ν΄αλευρωθούν καλά τα μύδια. Παίρνουμε μερικά, τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

 

 

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Όσο μεγαλύτερα μύδια έχουμε, τόσο πιο εμφανίσιμα γίνονται στο τηγάνισμα και καλύτερη γεύση έχουν. Προσέχουμε να μη παρατηγανιστούν. Πρέπει τα μύδια μας να μείνουν ζουμερά στο εσωτερικό τους.

Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

 

 

Περιχύνουμε με το χυμό του δεύτερου λεμονιού και συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες. Αποτελούν έναν καταπληκτικό ουζομεζέ.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όσο πιο φρέκα μύδια χρησιμοποιήσουμε, τόσο καλύτερη και πιο έντονη γεύση θα έχει ο μεζές αυτός, που γίνεται ανάρπαστος! Μεγάλη αδυναμία στα τηγανητά μύδια έχουν τα μικρά παιδιά, γι΄αυτό και πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο σωστό καθάρισμά τους.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μπαταρίες Heavy Duty ΑΑ σετ 12 τεμαχίων.

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Ανθοδέσμη λουλούδια πολύχρωμα 35-45 εκ.

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Κορνίζα φωτογραφίας ξύλινη 10Χ15cm

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ