ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Μ
20
2012

ΜΕΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ (ΣΙΦΝΕΪΚΗ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (20 Μάρτιος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

750 γρ. μυζήθρα ανάλατη
1/2 φλ. τσ. μέλι
3/4 φλ. τσ. ζάχαρη
5 αβγά
1 βανίλια
2 φλ. τσ. αλεύρι
1 κ. γλ. κοφτό αλάτι
1/2 φλ. τσ. βούτυρο ή μαργαρίνη
4-5 κ. σούπας νερό

ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Φούρνος προθερμασμένος στους 175οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ μπολ κόβουμε τη μυζήθρα σε κομμάτια και προσθέτουμε τη ζάχαρη με το μέλι. Χτυπάμε στο μίξερ, ανεβάζοντας σταδιακά την ταχύτητα, για 2 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι, τη βανίλια  και ένα-ένα τ΄αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη.

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ραντίζουμε με 4-5 κουταλιές νερό, όσο χρειάζεται για να μπορέσει να ζυμωθεί.


Ζυμώνουμε σε απαλή ζύμη.


Πάνω στον πάγκο εργασίας ανοίγουμε με το πλαστήρι τη ζύμη σε φύλλο, αφού πρώτα απλώσουμε λίγο αλεύρι σ΄αυτόν για να γίνει η δουλειά μας πιο εύκολη.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. περίπου, ή τέτοιο που το φύλλο να καλύπτει τον πάτο και τα πλαϊνά του.

Απλώνουμε μέσα στο ταψί τη γέμιση που ετοιμάσαμε και γυρίζουμε προς τα μέσα τα κομμάτια του φύλλου που περισσεύουν, ενώ το τσιμπάμε με τα δάχτυλα κάθε τόσο για να το μαζέψουμε.

Βάζουμε το ταψί στη χαμηλή θέση του φούρνου και ψήνουμε πάνω-κάτω για μισή ώρα.

Κλείνουμε τη φωτιά από πάνω και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ακόμη μόνο από κάτω.

Βγάζουμε τη μελόπιτα και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.

Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ