Καντήλι ρεσώ

Γνωρίστε την νέα τεχνολογία σε καντήλι με καντηλόκουπα και ρεσώ.

ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Μ
19
2012

ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ Ή ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΒΡΑΣΤΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (16 Φεβρουάριος 2019)
ΕκτύπωσηE-mail


 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 κεφαλάκια αρνιού ή κατσικιού πολύ φρέσκα
αλάτι
πιπέρι

1 κύβος βοδινού ή λαχανικών (προαιρετικό)
λίγος χυμός λεμονιού

μουστάρδα απλή ή πικάντικη για το σερβίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Φροντίζουμε τα κεφαλάκια που θα προμηθευτούμε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ημερομηνία σφαγής του ζώου.

Το πόσο φρέσκο είναι ένα κατσικίσιο (το προτιμώ περισσότερο από το αρνίσιο) κεφαλάκι, φαίνεται κι από την όψη του: δεν πρέπει να έχει πάνω του ξεραμένα, παλιά αίματα και τα μάτια πρέπει να είναι καθαρά. Το χρώμα του πρέπει επίσης να είναι έντονο, ζωηρό κόκκινο.

Πλένουμε τα κεφαλάκια πολύ καλά και τα βάζουμε σε μπολ ή λεκάνη με μπόλικο καθαρό νερό. Πρέπει να σταθούν εκεί τουλάχιστον για 3-4 ώρες. Κάθε ώρα αλλάζουμε το νερό με άλλο φρέσκο. Έτσι θα φύγει όλο το αίμα τους.

 

 

 

Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα κεφαλάκια και με πολύ κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τυχόν δέρμα που έχει μείνει γύρω από τα μάτια, τη μύτη και το στόμα.

 

 

Ανοίγουμε το στόμα όσο μπορούμε και πλένουμε το εσωτερικό και το εξωτερικό μέρος των κεφαλιών με άφθονο νερό.

 

 

Σε μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει πιπέρι κι ένα κύβο βοδινού. Ρίχνουμε τα κεφαλάκια, δεν είναι απαραίτητο να καλύπτονται εντελώς από το νερό.

 

 

Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μιάμισυ έως δυο ώρες περίπου,  από τη στιγμή που θ΄αρχίσει ο βρασμός.

 

 

Βγάζουμε τα κεφαλάκια σε πιατέλα, μπίγουμε κοφτερό μαχαίρι ψηλά στο κρανίο, στο σημείο τομής των οστών (φαίνεται πολύ καθαρά), απομακρύνουμε ελαφρά τα οστά μεταξύ τους, αλατοπιπερώνουμε πάλι  και ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.

 

 

 



Για όσους τούς αρέσει η γεύση τους, αποτελούν εξαιρετικό μεζέ και συνοδεύονται ιδανικά με πικάντικη μουστάρδα.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ο ζωμός στον οποίο έβρασαν τα κεφαλάκια μας είναι πεντανόστιμος. Δεν τον πετάμε σε καμιά περίπτωση. Αφού τον σουρώσουμε, θα τον φυλάξουμε για να φτιάξουμε μ΄αυτόν κρεατόσουπα, ατζέμ πιλάφι ή σούπα λαχανικών με ζυμαρικά.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 24
ΧείριστοΆριστο 
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μπαταρίες Heavy Duty ΑΑ σετ 12 τεμαχίων.

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Ανθοδέσμη λουλούδια πολύχρωμα 35-45 εκ.

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Κορνίζα φωτογραφίας ξύλινη 10Χ15cm

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Γυάλινο φαναράκι 32εκ.

Τιμή πώλησης: 6,03 €

Πλέον των 6 τεμαχίων έκπτωση 30%

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ