Καντήλι ρεσώ

Γνωρίστε την νέα τεχνολογία σε καντήλι με καντηλόκουπα και ρεσώ.

ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Μ
19
2012

ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ - ΕΥΚΟΛΟ ΨΗΣΙΜΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (29 Μάρτιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Για 4-6 άτομα)

1 κιλό έτοιμο κοκορέτσι από τον κρεοπώλη μας
1 κ. σούπας αλεύρι
λίγος χυμός λεμονιού (προαιρετικό)

Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC

Ψήσιμο σε σακούλα για 1 ώρα περίπου


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κατά καιρούς δοκίμασα αρκετές φορές να φτιάξω τα δικά μου σπιτικά κοκορέτσια. Η διαδικασία αποδείχθηκε πολύ χρονοβόρα, ειδικά για μια εργαζόμενη νοικοκυρά.

Έπρεπε να προμηθευτώ έγκαιρα όλα τα υλικά και να περάσω ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα προσπαθώντας πάντα να ετοιμάσω το πιο τέλειο κοκορέτσι της Ελλάδας!

Διαπίστωσα λοιπόν πως δεν χρειάζεται να ξοδεύω τόσο κόπο και χρόνο, τη στιγμή που μπορούσα να τα πάρω έτοιμα από τον κρεοπώλη μου, του οποίου βέβαια τη δουλειά και ποιότητα εμπιστεύομαι απόλυτα.....

Μάλιστα, κάθε Πάσχα θα του παραγγείλω τουλάχιστον 2-3 κοκορετσάκια.. Το ένα για την Κυριακή του Πάσχα, το δεύτερο για του Θωμά και το τρίτο για την Πρωτομαγιά! Τόσο πολύ μας αρέσουν....

 

 

Να πως τα φτιάχνω:

Ξεπλένω και σκουπίζω το κοκορέτσι. Το περνώ με χυμό λεμονιού. Θα δώσει μεγαλύτερη νοστιμιά εξωτερικά κατά το ψήσιμο...

 

Παίρνω μια σακούλα ψησίματος, ρίχνω μέσα μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και πασπαλίζω καλά το εσωτερικό της.



Τοποθετώ μέσα το κοκορέτσι και κλείνω τη σακούλα, στριφογύριζοντάς τη και δένοντάς τη με το ειδικό κλιψάκι της, πολύ κοντά στο κοκορέτσι. Κόβω το κομμάτι της σακούλας που περισσεύει, αφήνοντας τουλάχιστον 3 εκ. περιθώριο για να μην ανοίξει στο ψήσιμο . Στη μια γωνιά της ανοίγω προσεκτικά μια τρυπούλα με καρφίτσα ή οδοντογλυφίδα.

 

 

Τοποθετώ τη σακούλα με το  κοκορέτσι  σ΄ένα ανοξείδωτο ταψάκι και ψήνω για μια ώρα περίπου, με φωτιά μόνο από κάτω,  στην χαμηλή θέση του φούρνου.

Το κοκορέτσι μας είναι έτοιμο μόλις αρχίσει να κοκκινίζει από πάνω.

Ξεφουρνίζω, κόβω με ψαλίδι τη σακούλα και με μια τσιμπίδα μεταφέρω το κοκορέτσι σε πιατέλα. Εκεί με προσοχή, γιατί καίει πολύ, κόβω με το ψαλίδι το προστατευτικό δίχτυ του.

 

 

 

 

Αφήνω για λίγο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Το μόνο που μένει τώρα να κάνω, είναι να το βάλω πάνω σε καλά αναμμένα κάρβουνα, για λίγο, ίσα-ίσα για να πάρει τη νοστιμιά τους και το χαρακτηριστικό
ροδοκόκκινο χρώμα  του. Αυτό το κάνω λίγο πριν το σερβίρισμα. 

Σε μακρόστενη πιατελίτσα κόβουμε το κοκορέτσι σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε αμέσως! Αν θέλουμε το ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού. Τρώγεται πάντοτε ζεστό μετά μανίας.....

 

 

Αποτελεί έναν από τους πιο εκλεκτούς πασχαλιάτικους μεζέδες στη χώρα μας.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε το κοκορέτσι στα κάρβουνα για το κοκκίνισμα, ειδικά αν δεν έχετε και την ευκολία να το κάνετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το γκριλ του φούρνου γι΄αυτή τη δουλειά. Με προσοχή όμως, γυρίζοντάς το συνέχεια  για να μη στεγνώσει πολύ και ξεραθεί.

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 8
ΧείριστοΆριστο 
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μπαταρίες Heavy Duty ΑΑ σετ 12 τεμαχίων.

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Ανθοδέσμη λουλούδια πολύχρωμα 35-45 εκ.

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Κορνίζα φωτογραφίας ξύλινη 10Χ15cm

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Γυάλινο φαναράκι 32εκ.

Τιμή πώλησης: 6,03 €

Πλέον των 6 τεμαχίων έκπτωση 30%

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ