Ενημέρωση
Loading
Μ
08
2012

ΠΑΝΣΕΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Συντάχθηκε απο τον/την κ. Παντελή από τη Θεσσαλονίκη Τελευταία Ενημέρωση (07 Φεβρουάριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

3-4 πανσέτες από τον καταψύκτη, αποθηκευμένες μια-μια σε ξεχωριστό σακουλάκι τροφίμων
1/2 φλ. τσ. λάδι ή και λιγότερο

1 κύβος βοδινού ή λαχανικών (προαιρετικός)
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

χυμός λεμονιού  στο σερβίρισμα

μαγείρεμα σε τηγάνι με καπάκι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δεν θα ξεπαγώσουμε τις πανσέτες, αλλά θα τις χρησιμοποιήσουμε κατευθείαν από τον καταψύκτη. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να τις έχουμε αποθηκευμένες μια-μια χωριστά σε ξεχωριστά σακουλάκια τροφίμων. Έτσι δεν θα υπάρχει φόβος να κολλήσουν μεταξύ τους κατά την ψύξη και θα μπορούμε να παίρνουμε όσες θέλουμε κάθε φορά.

Αραδιάζουμε στο τηγάνι τις πανσέτες (αφού αφαιρέσουμε τα σακουλάκια).

Περιχύνουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και λίγη ρίγανη, όση θέλουμε. Διαλύουμε τον κύβο σε ελάχιστο ζεστό νερό και τον προσθέτουμε στο τηγάνι. Σκεπάζουμε με το καπάκι.

Βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και σιγοψήνουμε τις πανσέτες μέχρι να σωθούν τα υγρά τους και να μείνουν μόνο με λίγο λάδι.

Γίνονται απίστευτα μαλακές και νόστιμες.

Τις σερβίρουμε σε πιατέλα αφού τις περιχύσουμε με χυμό λεμονιού. Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες και σαλάτα εποχής.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο το ότι δεν ξεπαγώνουμε το κρέας, αλλά η πανσέτα έχει μια ιδιαιτερότητα: είναι πολύ λεπτή, επομένως δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να ξεπαγώσει. Άλλωστε, καθώς σιγοβράζει και ξεπαγώνει ταυτόχρονα, καταφέρνει να βρίσκει τα υγρά που χρειάζεται για να μαγειρευτεί σωστά.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές