ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΣΑΧΑΝΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1/2 κιλό φρέσκα σκουμπριά
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μακριά πράσινη πιπεριά (κέρατο) ψιλοκομμένη
1 φλ. τσ. φρέσκος τοματοχυμός
1 φλ. τσ. ζεστό νερό
2 κ. γλ. μουστάρδα
2 κ. γλ. ρίγανη
1 κύβος λαχανικών
αλάτι
πιπέρι όσο μας αρέσει
ένα βαθύ τηγάνι που να χωράει ακριβώς τα ψάρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα εντόσθιά τους και αφαιρούμε τα κεφάλια. Τα πλένουμε πολύ καλά.
Σε πλατύ και βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με την πιπεριά.
Αραδιάζουμε τα ψάρια με την πλάτη τους προς τα κάτω, έτσι ώστε καθώς θα βράζουν, ο ζωμός να εισέρχεται στην κοιλιά τους και να τα νοστιμίζει.
Ρίχνουμε τον τοματοχυμό, προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ρίγανη, τον κύβο και αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέτουμε το ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών.
Μοιράζουμε σε ατομικά σαχανάκια και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά. Τα σκουμπριά μαγειρεμένα μ΄αυτό τον τρόπο αποτελούν καταπληκτικό μεζέ για ούζο!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σκουμπριά είναι ψάρια χωρίς πολλά αγκάθια (τα περισσότερα βρίσκονται στην κοιλιά τους), άρα δεν θα μας ταλαιπωρήσουν ιδιαίτερα στο καθάρισμα καθώς τα τρώμε.
Προσέχουμε πολύ όταν τ΄αγοράζουμε, πρέπει να είναι ολόφρεσκα (καθαρό και γυαλιστερό μάτι, καθαρό χρώμα στο σώμα τους κι όχι μουντό, σκληρό κρέας).
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Άγαλμα αγγέλου σε καντήλι ψηφίδα ασημί
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας LED 90 ημερών κάκτος
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας με την Παναγία των Κρίνων
Ηλεκτρικό καντήλι λάβαρο χρυσό