Ενημέρωση
Loading
Μ
04
2012

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (14 Ιούλιος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

Πρώτα-πρώτα θέλω να σας ενημερώσω πως αναλυτικές οδηγίες για την αποθήκευση λαχανικών θα βρείτε πατώντας: ΑΠΟΘΗΚΕΥΩ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ.

 

Αναμφίβολα η χρήση του καταψύκτη έχει "λύσει" τα χέρια κάθε νοικοκυράς. Ωστόσο υπάρχουν μερικές προϋποθέσεις για τη σωστή χρήση και λειτουργία του:


1. Αποθηκεύουμε λογικές ποσότητες προϊόντων οι οποίες είμαστε βέβαιοι πως θα καταναλωθούν σε διάστημα λίγων μηνών. Αυτό σημαίνει πως αν καταψύξουμε π.χ. πιπεριές για γέμισμα, αυτές θα επαρκούν για την χειμερινή περίοδο, οπότε όταν θα ξαναβγούν στην εποχή τους (σε καλή τιμή και αφθονία) θα πρέπει να προμηθευτούμε φρέσκιες. Δεν αφήνουμε τρόφιμα για 1-2 χρόνια, τα οποία ξεχνάμε και πότε τα πήραμε.


2. Προσέχουμε τη συσκευασία κατάψυξης. Πρέπει να φυλάσσονται τα τρόφιμα ή τα φαγητά σε καλά κλεισμένα τάπερ ή σακούλες τροφίμων και να μην αφήνονται εκτεθειμένα στην ψύξη.


3. Ποτέ δεν ξεπαγώνουμε κάτι και επειδή δεν το καταναλώσαμε, το ξαναβάζουμε στον καταψύκτη μας για να μην το πετάξουμε. Αυτό απαγορεύεται γιατί έτσι προκαλείται μεγάλη αλλοίωση των τροφών.


4. Φρέσκα φρούτα, ρύζι, πατάτα, τυρί και γαλακτοκομικά γενικότερα είναι προϊόντα που όταν μπούν στον καταψύκτη καταστρέφονται (αλλάζει η δομή τους).


5. Πρέπει τουλάχιστον μια φορά το χρόνο να καθαρίζεται ο καταψύκτης όσο καλύτερα γίνεται. Κι αυτό γιατί με το πέρασμα του χρόνου δημιουργείται επιπλέον πάγος που τον δυσκολεύει στη σωστή ψύξη. Η ιδανική εποχή γι΄αυτή τη δουλειά είναι οι αρχές Φθινοπώρου, πριν αρχίσει η εκ νέου προμήθεια, κυρίως λαχανικών, για τους χειμωνιάτικους μήνες. Τότε έχουμε τις μικρότερες ποσότητες τροφών και επομένως λιγότερος κόπος μας περιμένει.


6. Δεν αφήνουμε ποτέ τον καταψύκτη ανοικτό για μεγάλο διάστημα, γιατί συσσωρεύεται πάγος που εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του.

 

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές