Ενημέρωση
Loading
Φ
25
2012

ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Φεβρουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
2 φλ. τσ. ταχίνι
1 1/2 ποτήρια του νερού νερό
1/2 ποτήρι νερού χυμός πορτοκαλιού

1 σφηνάκι κονιάκ
600 γρ. αλεύρι
1 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
1 κ. γλ. σόδα
2 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
1 1/2 φλ. τσ. σταφίδες ξανθές
2 φλ. τσ. χοντροτριμμένα καρύδια

ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

Φούρνος προθερμασμένος στους 170οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε σε κατάλληλο μπολ τις σταφίδες με 1 κ. γλ. αλεύρι.

Ρίχνουμε πρώτα το ταχίνι σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για λίγο με ξύλινο κουτάλι.

Σταδιακά και ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε το νερό, το χυμό και το κονιάκ. Συνεχίζοντας το δούλεμα με το κουτάλι, ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι, το μπέκιν, τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Αφού ενωθούν τα υλικά μας καλά, θα συνεχίσουμε το χτύπημα για 5 λεπτά με το μίξερ.

Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ. Πάλι με ξύλινο κουτάλι θα ενσωματώσουμε στο μείγμα πρώτα τα καρύδια και μετά τις σταφίδες, με απαλές κινήσεις.

Αλείφουμε με λάδι ή μαργαρίνη ένα ταψί διαμέτρου 35 εκ..

Αδειάζουμε σ΄αυτό το μείγμα από το μπολ και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.

Ψήνουμε στη χαμηλή θέση του φούρνου με φωτιά μόνο από κάτω, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (50 λεπτά περίπου).

Βγάζουμε το ταψί κι αφήνουμε την ταχινόπιτα να κρυώσει εντελώς.

Κόβουμε σε μπακλαβωτά κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Διατηρείται εκτός ψυγείου αρκετές μέρες.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
: Ανάλογα με το είδος ταψιού, αλλάζει και ο χρόνος ψησίματος. Τα ανοξείδωτα και πυρέξ ταψιά χρειάζονται 5-10 λεπτά επιπλέον.  Όπως και στα κέικ, δεν πρέπει να δώσουμε φωτιά από πάνω γιατί, αν πιάσει κρούστα η ταχινόπιτα, δεν θα μπορέσει να φουσκώσει.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές