Ενημέρωση
Loading
Ι
11
2012

ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΑΠΟ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (11 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

150 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
100 γρ.         "           βερύκοκα
100 γρ.         "           χουρμάδες
45 γρ. μαύρη σταφίδα
75 γρ. ξανθή σταφίδα
125 γρ. ζάχαρη (περίπου)
1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

μερικά φυστίκια
λίγη κρέμα γάλακτος
λίγη ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά όλους τους ξηρούς καρπούς, εκτός από τα φυστίκια.

Τους αφήνουμε να μουσκέψουν για 10 ώρες (από βραδύς) σε νερό που να τους καλύπτει εντελώς.

Στη συνέχεια προσθέτουμε (στο ίδιο νερό που μούσκεψαν) τη ζαχαρη και τη βανίλια και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1ώρα περίπου, από τη στιγμή που θ΄αρχίσει ο βρασμός.

Αφήνουμε την κομπόστα να κρυώσει.

Για το σερβίρισμα: αδειάζουμε την κομπόστα σε γυάλινη σαλατιέρα και τη γαρνίρουμε με φυστίκια ξεφλουδισμένα. Συνοδεύουμε με λίγη κρέμα γάλακτος δουλεμένη με όση ζάχαρη θέλουμε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η κομπόστα αυτή αποτελεί ένα πολύ ευχάριστο επιδόρπιο μετά από κάποιο πλούσιο γεύμα.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με ανάλογη σαντιγύ.

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές