ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
χοιρινό μπούτι βραστό (ή περίσσευμα γαλοπούλας)
τυρί gooda Ολλανδίας
φύλλα από καρδιά μαρουλιού
αλάτι
μικρές ντομάτες
αβγά βραστά
ελιές
λαδόξυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα φύλλα του μαρουλιού πολύ καλά και τα σκουπίζουμε.
Κόβουμε το κρέας και το τυρί σε μικρά κομματάκια.
Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και το βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα. Αλατίζουμε ελαφρά.
Τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος και του τυριού από πάνω.
Γαρνίρουμε με μικρές ντοματούλες κομμένες στη μέση, βραστά αβγά χωρισμένα κι αυτά στη μέση και με διάφορες ελιές.
Διατηρούμε τη σαλάτα κρύα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Ραντίζουμε με λαδόξυδο όταν πρόκειται να τη σερβίρουμε.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το μαρούλι και η ντομάτα βγάζουν υγρασία όταν κοπούν γι΄αυτό καλό είναι η σαλάτα αυτή να ετοιμάζεται την τελευταία στιγμή, αν γίνεται, ή όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ώρα της παρουσίασης.
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Άγαλμα αγγέλου σε καντήλι ψηφίδα ασημί
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας LED 90 ημερών κάκτος
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας με την Παναγία των Κρίνων
Ηλεκτρικό καντήλι λάβαρο χρυσό