ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Δ
16
2011

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την κα Λαμπρινή από τη Θεσσαλονίκη Τελευταία Ενημέρωση (16 Δεκέμβριος 2011)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 3/4 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλ. τσ. κρέμα στιγμής σοκολάτα σε σκόνη
1 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1 κ. γλ. αλάτι
2 βανίλιες
2 αυγά
1 φλ. τσ. γάλα
1/4 φλ. τσ. κονιάκ
1/2 φλ. τσ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (ή σπορέλαιο)
3/4 φλ. τσ. βραστό νερό

Φούρνος προθερμασμένος στους 170οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια μεγάλη και βαθιά φόρμα (η σοκολατόπιτα θα φουσκώσει αρκετά στο ψήσιμο, γι΄αυτό πρέπει να έχει κατάλληλο βάθος το σκεύος μας).

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη σκόνη σοκολάτας, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε τ΄ αβγά, το γάλα, το κονιάκ και το βούτυρο. Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.

Τέλος ρίχνουμε το βραστό νερό και χτυπάμε στη σιγανή ταχύτητα για λίγο ακόμη, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά. Προκύπτει ένα μίγμα αρκετά νερουλό, αλλά αυτό δεν χρειάζεται να μας ανησυχεί. Έτσι πρέπει να είναι.

Τοποθετούμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-70 λεπτά στη μεσαία θέση με φωτιά μόνο από κάτω. Ο χρόνος ψησίματος παίζει ανάλογα με το φούρνο. Η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη όταν καρφώνοντας το μαχαίρι (ή μια οδοντογλυφίδα), αυτό βγεί τελείως καθαρό.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τη φόρμα να σταθεί για 15 λεπτά πάνω σε μια σχάρα ή κάπου αλλού, αρκεί να παίρνει αέρα κι από κάτω.

Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε (όπως στα κέικ) σε μια πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Κόβουμε τη σοκολατόπιτα σε ρόμβους ή τετράγωνα και σερβίρουμε συνοδεύοντάς τη στο πιάτο με λίγη κρέμα γάλακτος ή σαντιγύ. Επίσης μπορούμε να την καλύψουμε με γλάσο σοκολάτας ή με σκέτη ζάχαρη άχνη.

Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη για να μην ξεραίνεται. Η σοκολατόπιτα αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό στον καφέ ή το τσάι μας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προσέχουμε πολύ στο χτύπημα του μίξερ γιατί πετάγεται εύκολα υλικό από το μπολ. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη τρούφα σοκολάτας στο τέλος του χτυπήματος. Αυτή θα την ανακατέψουμε απαλά με ένα κουτάλι για να ενωθεί με το υπόλοιπο μίγμα.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μπαταρίες Heavy Duty ΑΑ σετ 12 τεμαχίων.

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Ανθοδέσμη λουλούδια πολύχρωμα 35-45 εκ.

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Κορνίζα φωτογραφίας ξύλινη 10Χ15cm

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ