Ενημέρωση
Loading
Δ
05
2011

ΣΟΥΦΛΙΩΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (05 Δεκέμβριος 2011)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 χοντρά σουφλιώτικα λουκάνικα
2 χοντρές φέτες τυρί (200 γρ. η καθεμιά περίπου)ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Τα λουκάνικα αυτά, όπως λέει και το όνομά τους, προέρχονται από το Σουφλί του Ν. Έβρου. Η περιοχή φημίζεται για τα υπέροχα μεταξωτά, τα κρεατικά της και ιδιαίτερα για τα χωριάτικα λουκάνικά της. Πολλές οι συνταγές που κυκλοφορούν στη Θράκη και αφορούν τα συγκεκριμμένα λουκάνικα. Παρακάτω σας περιγράφω μια από τις πιο απλές και νόστιμες κατά γενική ομολογία.

Κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια το κάθε λουκάνικο και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι σκέτα χωρίς καθόλου λάδι, γιατί θα βγάλουν το δικό τους.

Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ενώ καλό είναι να το σκεπάσουμε με ένα δίχτυ τηγανίσματος γιατί πιτσιλάνε πολύ.

Γυρίζουμε συχνά τα λουκάνικα για να ροδοψηθούν γύρω-γύρω. Δεν θα τα τηγανίσουμε πολύ για να μη χάσουν όλα τα υγρά τους και "στεγνώσουν" υπερβολικά. Πρέπει να είναι ζουμερά. Ανάλογα με τη φωτιά, 8-10 λεπτά συνολικού ψησίματος αρκούν.

Βγάζουμε τα λουκάνικα σε πιάτο και στο λάδι τους τοποθετούμε τις φέτες του τυριού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά.


Σερβίρουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού σε μεγάλο και ρηχό πιάτο, ενώ κρατάμε χωριστά τα λουκάνικα στο δικό τους πιάτο.

Τρώγονται ζεστά  και συνοδεύνται με κόκκινο κρασί. Αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα των ντόπιων, ειδικά στις κρύες μέρες του χειμώνα!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Δεν έχω δοκιμάσει να εκτελέσω τη συνταγή με άλλου είδους χωριάτικα λουκάνικα. Όποιος θέλει μπορεί να πειραματιστεί και να με ενημερώσει για το αποτέλεσμα.

 

 

 
Αξιολόγηση Χρήστη: / 7
ΧείριστοΆριστο