Ενημέρωση
Loading
Δ
02
2011

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (19 Νοέμβριος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό μανταρίνια  (με κουκούτσια)
160 ml χυμός μανταρινιού και λίγος επιπλέον για τα χέρια μας
500 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
χοντρή ζάχαρη για το τύλιγμα
μικρά θηκάκια τρούφας για το σερβίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις φλούδες των μανταρινιών μέσα σε μπωλ με καθαρό νερό, θα πρέπει να σταθούν για 5-6 ώρες έως ότου ξεπικρίσουν. Προσωπικά κάνω αυτή τη δουλειά από βραδύς, οπότε το επόμενο πρωϊνό μπορώ να συνεχίσω την εκτέλεση της συνταγής.

Με το ίδιο νερό τις βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν για να μαλακώσουν (30-45 λεπτά, ανάλογα με τα μανταρίνια και τη φωτιά).

Αφού τις στραγγίξουμε, κρατάμε στην άκρη το νερό τους.

Βάζουμε τις μανταρινόφλουδες στο πολυμίξερ για να πολτοποιηθούν, πρέπει να γίνουν σαν πουρές. Αν χρειαστεί, θα συμπληρώσουμε λίγο από το νερό που στραγγίξαμε.

Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό μανταρινιού και τη ζάχαρη. Τα βράζουμε μέχρι να γίνουν σιρόπι (6-7 λεπτά). Τότε θα προσθέσουμε τ΄αμύγδαλα πάρα πολύ ψιλοκομμένα και τον πουρέ από τις φλούδες. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι μέχρι το μίγμα να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Στη συνέχεια στρώνουμε πάνω στον πάγκο εργασίας ένα αντικολλητικό χαρτί κουζίνας, αλλά προσοχή, πρέπει να είναι λαδωμένο. Παίρνουμε μικρές κουταλιές από το μίγμα και τις αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο χαρτί.

Αφού κρυώσουν, βουτάμε τα χέρια μας σε χυμό μανταρινιού και πλάθουμε τις κουταλίτσες μια-μια σε μπαλάκια. Και πάλι θα τα αραδιάσουμε σε καινούριο αντικολλητικό χαρτί. Θα τ΄αφήσουμε να σταθούν εκεί πολλές ώρες (ή ολόκληρη νύχτα) μέχρι να στεγνώσουν τελείως.

Τέλος, τα τυλίγουμε με χοντρή ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε μικρά θηκάκια σερβιρίσματος. Διατηρούνται εκτός ψυγείου.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Τα τρουφάκια μανταρινιού γίνονται πεντανόστιμα, είναι ένα καταπληκτικό κέρασμα για τις μέρες των Χριστουγέννων και όχι μόνο, είναι νηστίσιμα και πολύ ελαφριά.

Μπορούμε να τα φτιάξουμε με καρύδια αντί γι΄αμύγδαλα, αρκεί να είναι πολύ ψιλοκομμένα. Επίσης μπορούμε να τα τυλίξουμε σε ινδοκάρυδο τριμμένο αντί για χοντρή ζάχαρη. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να έχουμε καλά βρεγμένα τα χέρια μας γιατί κολλάει πολύ η ζύμη τους.

 

Δείτε ακόμη: ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΟΦΛΟΥΔΕΣ

 

 



Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές