ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
6 στρόγγυλα αφράτα ψωμάκια για χάμπουργκερς, χωρισμένα στη μέση οριζόντια
λίγο βούτυρο για το άλειμμα
12 φέτες ζαμπόν ή πάριζα
12 φέτες gooda ή edam
12 μεγάλες και λεπτές ροδέλες από ντομάτες
12-24 λεπτές ροδέλες πράσινης πιπεριάς (προαιρετικό)
12 μαύρες ελιές κομμένες στα τρία
ketchup
μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε πολύ καλά τη λαμαρίνα του φούρνου (ή την καλύπτουμε με λαδόκολλα).
Αλείφουμε με βούτυρο όλα τα μισά ψωμάκια από την άκοπη πλευρά τους και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα το ένα δίπλα στο άλλο.
Περνάμε κάθε ψωμάκι με ketchup και λίγη μουστάρδα.
Βάζουμε από πάνω τους με τη σειρά: μια φέτα gooda, μια φέτα ζαμπόν, μια ροδέλα ντομάτας, μια-δυο ροδέλες πιπεριάς, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και 3 κομματάκια μαύρης ελιάς στο κέντρο κάθε ντομάτας.
Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο. Προσοχή! Ελέγχουμε να μη μας καούν από κάτω, γιατί γίνονται πολύ γρήγορα. Αν το θεωρείτε απαραίτητο, χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου σας κατά 20 βαθμούς.
Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Τα πιτσάκια αυτά αποτελούν ιδανική λύση για ένα νόστιμο βραδινό των παιδιών και πάντα καλοδεχούμενο! Ακόμη μπορείτε να τα σερβίρετε σε γιορτές και παιδικά πάρτυ. Φυσικά μπορείτε ν΄αυτοσχεδιάσετε όσον αφορά τα υλικά της γέμισης, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και το τί υπάρχει στο σπίτι.
Αν χρησιμοποιήσετε ένα ανοξέιδωτο ή πυρέξ ταψί αντί για τη λαμαρίνα, να έχετε υπόψη σας ότι θα χρειαστούν 5-10 λεπτά επιπλέον ψησίματος, αυτή τη φορά στη χαμηλή θέση του φούρνου και με φωτιά μόνο από κάτω.