Ενημέρωση
Loading
Ν
08
2011

ΜΠΟΥΤΙΑ ΚΟΤΑΣ ΑΧΝΙΣΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

3 μεγάλα (διπλά) μπούτια κότας
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 κ. γλ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε την πέτσα από τα μπούτια της κότας και τα χωρίζουμε στα δυο, στο μεγάλο και το μικρό κόπανο. Έτσι θα έχουμε 6 μικρότερα μπουτάκια. Τα πλένουμε καλά και τ΄αλατίζουμε μέσα-έξω.

Βάζουμε το λάδι σε μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα και σωτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε και τα μπουτάκια, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε για λίγο με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι ν΄σπρίσει το κρέας τους. Τότε θα ρίξουμε το κόκκινο πιπέρι εδώ κι εκεί και θα σιγοβράσουμε το φαγητό για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μπουτάκια. Κάπου-κάπου ανακατεύουμε κι ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό.

Σερβίρονται ζεστά και συνοδεύουν υπέροχα ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, διάφορα βραστά λαχανικά κτλ.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προσοχή στη φωτιά! Πρέπει να  είναι πολύ σιγανή ώστε να μην "αρπάξει" το φαγητό χωρίς να προλάβει να βράσει καλά. Αυτό που δίνει όλη τη νοστιμιά είναι το γλυκό κόκκινο πιπέρι.



Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο