ΣΠΕΣΙΑΛ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
500 γρ. ταλιατέλες ή άλλου είδους μακαρόνια
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
12-14 στενόμακρες φέτες μπέικον
150 γρ. gooda ή edam χοντροτριμμένο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις ταλιατέλες al dente, σε αλατισμένο νερό με 2 κ. σούπας λάδι. Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί 35Χ25εκ.
Περιχύνουμε ομοιόμορφα με την κρέμα γάλακτος.
Αραδιάζουμε από πάνω τις φέτες του μπέικον και τελειώνουμε με μια στρώση από τα τριμμένα τυριά μας.
Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φαγητό από πάνω.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά τουλάχιστον και μετά το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όταν πρόκειται τα μακαρόνια μας να συνοδευτούν από κάποια σάλτσα ή κρέμα γάλακτος, δεν τα βουτυρώνουμε μετά το στράγγισμα αλλά τ΄αφήνουμε σκέτα. Έτσι θα κολλήσει καλύτερα πάνω τους η σάλτσα και θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία το φαγητό μας.