ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
250 γρ. χοιρινός κιμάς
1 αυγό
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στο ρεντέ
1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
λίγη ρίγανη
λίγο κύμινο
λίγο μπαχάρι τριμμένο
1 κ. σούπας ketchup
φρυγανιά τριμμένη όση σηκώσει
Φούρνος καλά προθερμασμένος στους 250οC
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι (χωρίς τα υγρά που βγάζει στο τρίψιμο), το σκόρδο, την ketchup και όλα τα "μυρωδικά".
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγη-λίγη τη φρυγανιά. Πρέπει η ζύμη του κιμά να γίνει εντελώς σφικτή.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι.
Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε στενόμακρα σουτζουκάκια (σε όποιο πάχος θέλουμε) και τα τοποθετούμε στο ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο.
Τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τα συχνά για να πιάσουν κρούστα γύρω-γύρω.
Όταν τα ξεφουρνίσουμε, αν θέλουμε τα σβήνουμε με λίγο άσπρο αρετσίνωτο κρασί. Τους ταιριάζει πολύ!
Σερβίρονται ζεστά και μπορούν να συνοδεύσουν το γιαουρτλού κεμπάπ. Επίσης με ατζέμ πιλάφι ή τηγανητές πατάτες είναι εξίσου υπέροχα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορούμε ν΄αντικαταστήσουμε τον χοιρινό με αρνίσιο κιμά σε αναλογία 2-1, δηλ. ο μοσχαρίσιος να είναι διπλάσιος από τον αρνίσιο.