Ενημέρωση
Loading
Ν
02
2011

ΓΛΥΚΟ ΧΙΟΝΑΤΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Φεβρουάριος 2019)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ                              ΜΙΣΗ ΔΟΣΗ

7 αυγά                                                      4 αυγά
2 ποτήρια του νερού ηλιέλαιο                   1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
1 1/2 ποτήρια του νερού ζάχαρη              1 ποτήρι του νερού ζάχαρη  
1 ποτ. νερού χυμός πορτοκαλιού        1/2 ποτ. νερού χυμός πορτοκαλιού
4 ποτήρια του νερού αλεύρι                    2 ποτήρια του νερού αλεύρι       
1 μπέκιν πάουντερ                                   1/2 μπέκιν πάουντερ    
3 βανίλιες                                                   2 βανίλιες  
1/2 κ.γλ. σόδα                                            1/4 κ. γλ. σόδα

ινδοκάρυδο τριμμένο για την επικάλυψη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ                                        ΜΙΣΗ ΔΟΣΗ

3 ποτήρια νερό                                          1 1/2 ποτήρια νερό
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη                                 1 ποτήρι  ζάχαρη άχνη
6-7 κ. σούπας κακάο                                 3-4 κ. σούπας κακάο   


Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέκιν, τις βανίλιες και τη σόδα.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30Χ40εκ. στην ολόκληρη δόση ή 20Χ30εκ. αν πρόκειται να παρασκευάσουμε τη μισή δόση του γλυκού.

Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ πρώτα το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τ΄αυγά χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Τώρα εναλλάξ θα προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το μίγμα του αλευριού (λίγος χυμός-λίγο αλεύρι και ξανά πάλι το ίδιο).

Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, μέχρι να ροδίσει κι από πάνω το παντεσπάνι μας.

 

 

 

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι: βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι για να βράσουν. Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις, δηλ. 6-7 λεπτά περίπου. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Ξεφουρνίζουμε το γλυκό και το αφήνουμε να χλιαρώσει. Τότε θα το κόψουμε σε τετράγωνα κομμάτια και θα το σιροπιάσουμε σιγά-σιγά. Θα πρέπει τώρα να το αφήσουμε να κρυώσει εντελώς (μέσα στο ταψί).

 




Πασπαλίζουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο μια μεγάλη πιατέλα και με προσοχή μεταφέρουμε ένα-ένα τα κομμάτια του γλυκού πάνω σ΄αυτή. Αφήνουμε μισό εκατοστό κενού  ανάμεσά τους. Πασπαλίζουμε και πάλι με μπόλικο ινδοκάρυδο (ώστε να εισχωρήσει στα κενά).

 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Το μυστικό στη "χιονάτη" είναι να σιροπιαστεί καλά, έτσι ώστε να κρατήσει αρκετό σιρόπι μέσα του το κάθε κομμάτι, οπότε να είναι ζουμερό και δροσερό. Δεν πρέπει λοιπόν το σιρόπιασμα να γίνει βιαστικά και να θυμάστε: χλιαρό σιρόπι σε χλιαρό γλυκό.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 8
ΧείριστοΆριστο 
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μεταφορικά μόνο 2€.

Άνω των 25€ δωρεάν.