Ενημέρωση
Loading
Ο
29
2011

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Μάρτιος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 μέτριο μαρούλι ή πράσινη σαλάτα
4 φέτες μπέικον σε κομματάκια
ψίχα από 4 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
1 φλ. τσ. τριμμένη παρμεζάνα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

4 κ. σούπας μαγιονέζα
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ. γλ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1 κ. γλ. ξύδι
2 κ. γλ. χυμός λεμονιού
αρκετό πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα φύλλα της σαλάτας ένα-ένα, τα σκουπίζουμε όσο καλύτερα γίνεται και τα κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Τα τοποθετούμε σε βαθιά σαλατιέρα, αλατίζουμε κι ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι βάζουμε 2 κ. σούπας λάδι και μια σκελίδα σκόρδου και τηγανίζουμε τα κομματάκια του ψωμιού μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (φτιάχνουμε δηλ. τα δικά μας κρουτόν).

 

 

Τ΄αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει η περίσσεια του λαδιού.

Στο ίδιο τηγανάκι βάζουμε τα κομμάτια του μπέικον χωρίς επιπλέον λάδι και τα τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν κριτσανιστά.

 

 

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βάζουμε στο πολυμίξερ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και λίγο από το ξύδι και το χυμό λεμονιού. Κι αυτό γιατί θα πρέπει η γεύση της σάλτσας να είναι σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Χτυπάμε πολύ καλά να ενωθούν τα παραπάνω υλικά, δοκιμάζουμε κι αν χρειαστεί θα συμπληρώσουμε με λίγο ακόμη ξύδι ή λεμόνι ή κι απ΄τα δύο. Στο τέλος προσθέτουμε και αρκετό πιπέρι γιατί η σαλάτα του καίσαρα είναι μία κατεξοχήν πικάντικη σαλάτα. Τώρα, αν δεν τη θέλουμε τόσο καυτερή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πικάντικη μουστάρδα αντί για απλή και να μη βάλουμε καθόλου πιπέρι.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στη σαλατιέρα κι ανακατεύουμε για να πάει παντού. Από πάνω προσθέτουμε το μπέικον και τα κρουτόν.

 

 

Ανακατεύουμε για πολύ λίγο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Σερβίρουμε αμέσως.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 1 : Μπορούμε αν θέλουμε να βράσουμε για 1 ώρα 1 φιλέτο κοτόπουλου σε αλατισμένο νερό, να το κόψουμε σε κομματάκια και μετά να το ροδίσουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το μπέικον. Τα βάζουμε στη σαλάτα μαζί.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 2 :  Αν μας αρέσει η γεύση της αντζούγιας, μπορούμε στο πολυμίξερ μαζί με τα άλλα υλικά της σάλτσας, να πολτοποιήσουμε και 2-3 φιλέτα αντζούγιας. Σ΄αυτή την περίπτωση δεν θα βάλουμε καθόλου ξύδι στη σάλτσα γιατί θα ξυνίσει περισσότερο απ΄όσο πρέπει.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 3: Μαζί με το μαρούλι μπορούμε να προσθέσουμε και μερικά τοματίνια κομμένα στη μέση.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν δεν έχετε μπέικον, χρησιμοποιήστε κυβάκια από ζαμπόν ή καπνιστή γαλοπούλα κι αντί για παρμεζάνα τρίψτε οποιοδήποτε τυρί εσείς προτιμάτε. Το σημαντικό είναι η σαλάτα του καίσαρα να σερβιριστεί με φρέσκα σαλατικά και αμέσως μόλις φτιαχτεί γιατί μετά βγάζει υγρασία. Τέλος, προσοχή στο ξύδι και το λεμόνι!

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μεταφορικά μόνο 2€.

Άνω των 25€ δωρεάν.