Καντήλι ρεσώ

Γνωρίστε την νέα τεχνολογία σε καντήλι με καντηλόκουπα και ρεσώ.

ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ο
25
2011

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (20 Νοέμβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό καθαρισμένα πορτοκάλια χοντρόφλουδα
1 κιλό ζάχαρη
1 κοφτό κ. γλ. ξυνό ή 3 κ.σούπας χυμός λεμονιού
1  λίτρo νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Από την προηγούμενη μέρα πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα ξύνουμε στο ρεντέ για να φύγει το περισσότερο από το πικρό μέρος της φλούδας τους.

 

 

Μαζεύουμε το ξύσμα σε πλαστικό σακουλάκι τροφίμων και το βάζουμε στον καταψύκτη. Θα το έχουμε έτοιμο όταν το χρειαστούμε για τα γλυκά μας.

Πετάμε τα άχρηστα μέρη και κόβουμε κάθε πορτοκάλι σε 4 κομμάτια  ή σε 6, αν είναι μεγάλα.

 

 

Ζυγίζουμε τα κομμένα πορτοκάλια μας. Πρέπει να είναι 1 κιλό.

 

Σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό και προσθέτουμε τα πορτοκάλια. Θα τα σκεπάσουμε και θα τ΄αφήσουμε έτσι για 24 ώρες. Μ΄αυτό τον τρόπο θα ξεπικρίσουν τελείως. Κάπου-κάπου τ΄ανακατεύουμε.

 

 

Την επόμενη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το ίδιο νερό και βράζουμε τα πορτοκάλια για 20 λεπτά περίπου μέχρι ν΄αρχίσουν να μαλακώνουν.


 

Τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και συνεχίζουμε το βράσιμο γι΄ακόμη 30 λεπτά.

 

Αφαιρούμε τα πορτοκάλια και αφήνουμε το σιρόπι να  βράσει μέχρι να δέσει.  Πρέπει να πέφτει κατά 2-3 κόμπους από το κουτάλι κάθε φορά.

 

 

Στη συνέχεια θα ρίξουμε ξανά τα πορτοκάλια στην κατσαρόλα κι όταν αρχίσει ο βρασμός θα προσθέσουμε το ξυνό (ή το χυμό λεμονιού) , θ΄ανακατέψουμε  καλά και μετά από 1-2 λεπτά θα το κατεβάσουμε από τη φωτιά.

 



Το βάζουμε σε βάζα  όπως είναι ζεστό, τα κλείνουμε πολύ καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει εντελώς το γλυκό μας. Αν το κλείσιμο γίνει σωστά, μπορούν να διατηρηθούν εκτός ψυγείου χωρίς κανένα φόβο (σ΄αυτό βοηθάει και το ξυνό που βάλαμε).

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όσο προχωρά ο χειμώνας, τα πορτοκάλια γίνονται όλο και πιο γλυκά, οπότε θα χρειαστεί να μειώσουμε λίγο τη ζάχαρη του γλυκού. Τα λεπτόφλουδα πορτοκάλια είναι περισσότερο κατάλληλα για μαρμελάδα, όχι πως δεν θα δώσουν καλό γλυκό.... Επίσης πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι όταν τα γλυκά και οι μαρμελάδες κρυώσουν, πήζουν περισσότερο, άρα φροντίζουμε  ν΄αφήσουμε την κατάλληλη ποσότητα σιροπιού στην κατσαρόλα ώστε να μη στεγνώσει εντελώς αργότερα. Αν όμως αυτό συμβεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό και να ξαναβράσουμε για λίγο το γλυκό, μέχρι το σημείο που επιθυμούμε.

 

 

 


 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μπαταρίες Heavy Duty ΑΑ σετ 12 τεμαχίων.

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Ανθοδέσμη λουλούδια πολύχρωμα 35-45 εκ.

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Κορνίζα φωτογραφίας ξύλινη 10Χ15cm

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Γυάλινο φαναράκι 32εκ.

Τιμή πώλησης: 6,03 €

Πλέον των 6 τεμαχίων έκπτωση 30%

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ