ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
2 ποτήρια του νερού ηλιέλαιο
1 ποτήρι ρετσίνα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
400 γρ. λουκούμια μαλακά με διάφορες γεύσεις
200 γρ. καρύδια σε μισά ή τέταρτα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα και λίγη κανέλα (προαιρετική)
Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το λάδι μαζί με τη ρετσίνα, το αλεύρι και τη βανίλια. Πρέπει να πετύχουμε μια ζύμη απαλή, όπως αυτή των κουραμπιέδων.
Στη λαμαρίνα του φούρνου τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα).
Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από τη ζύμη, το ανοίγουμε στο χέρι μας σε κυκλικό δίσκο και βάζουμε στο κέντρο του λίγο λουκούμι και μισό καρύδι. Κλείνουμε καλά τις άκρες του σε μισοφέγγαρο, όπως κάνουμε στα τυροπιτάκια. Το βάζουμε στη λαμαρίνα και συνεχίζουμε με το επόμενο. Αφήνουμε λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν αρκετά στο ψήσιμο.
Ψήνουμε στη χαμηλή θέση του φούρνου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Το πόση ώρα θα χρειαστεί εξαρτάται από το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά πάνω σε αλουμινόχαρτο ρίχνουμε ζάχαρη άχνη, βάζουμε επάνω τα σκαλτσούνια και πασπαλίζουμε ξανά με άχνη και λίγη κανέλα. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Καλό είναι να υπάρχει έτοιμη και δεύτερη λαμαρίνα με λαδόκολλα γιατί, αν γίνουν μικρά τα σκαλτσούνια μας, δεν θα χωρέσουν μόνο σε μία. Επίσης προσέχουμε τα λουκούμια που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι φρέσκα και μαλακά για να δουλεύονται εύκολα.
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο