Ενημέρωση
Loading
Ο
03
2011

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΡΕΠΑΝΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (24 Φεβρουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

3 μεγάλα καρότα
1 μεγάλο ρεπάνι
αλάτι
ξύδι
εκλεκτό ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Είναι πολύ σημαντικό τα ρεπάνια που θα χρησιμοποιήσουμε να έχουν χρώμα ασπροκόκκινο και όχι σκέτο άσπρο. Κι αυτό γιατί τα πρώτα μοσχοβολάνε, ενώ τα δεύτερα έχουν πολύ βαριά οσμή και γεύση. Τα βρίσκουμε σε αφθονία από τον Οκτώβρη μέχρι και τον Απρίλη.

Πλένουμε καλά όλα τα σαλατικά (καρότα και ρεπάνι), ξύνουμε τα καρότα και αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα από το ρεπάνι. Για να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα στη σαλάτα μας θα πρέπει να τριφτούν σε πολύ λεπτές ίνες, στο πάχος περίπου του φιδέ. Επομένως πρέπει ο πολυκόφτης ή ο ρεντές μας να έχει αυτή τη δυνατότητα. Αν τα τρίψουμε σε πιο χοντρά κομμάτια, δεν θα τρώγονται τόσο ευχάριστα.

Μέσα σε βαθιά σαλατιέρα τοποθετούμε το τριμμένο καρότο, αλατίζουμε, από πάνω προσθέτουμε το τριμμένο ρεπάνι, αλατίζουμε και πάλι. Περιχύνουμε με ξύδι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τη σαλατιέρα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Ωστόσο, ειδικά αυτή η σαλάτα, πρέπει να φτιάχνεται την τελευταία στιγμή γιατί τόσο το καρότο όσο και το ρεπάνι, βγάζουν υγρασία όσο μένουν τριμμένα.

Νομίζω πως είναι μια καταπληκτική σαλάτα που συνοδεύει τέλεια όλων των ειδών τα όσπρια (φασόλια, ρεβύθια, φακές κτλ.). Αν δεν βρίσκετε ρεπάνια, φυσικά μπορείτε να εκτελέσετε τη συνταγή μόνο με καρότα κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Θα σας πω κι αυτό: προτιμώ να ξεφλουδίσω τα καρότα πολύ επιφανειακά, παρά να τα ξύσω, γιατί έτσι αποφεύγω να κάνω άνω-κάτω την κουζίνα μου.

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μεταφορικά μόνο 2€.

Άνω των 25€ δωρεάν.