Ενημέρωση
Loading
Σ
28
2011

ΚΕΙΚ ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Ιανουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

375 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
7 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Φούρνος προθερμασμένος στους 250οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα για να λιώσουν, σε πολύ σιγανή φωτιά  ( ή σε μπεν μαρί ). Ανακατεύουμε αργά-αργά.

Χτυπάμε στο μίξερ τ΄αβγά μαζί με τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι ν΄αφρατέψουν.

 

Τότε προσθέτουμε τη ζεστή σοκολάτα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

 

Σειρά έχει τώρα το αλεύρι που το ρίχνουμε στο μείγμα λίγο-λίγο, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενωθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε μια  φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση ( ή μια φόρμα για σουφλέ). Αδειάζουμε μέσα τη ζύμη που ετοιμάσαμε και  στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου, στην χαμηλή θέση του φούρνου.

Όταν το βγάλουμε, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά το ξεφορμάρουμε.

 

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε την επόμενη μέρα, κόβοντάς το σε φέτες και συνοδεύοντας με παχύρευστη κρέμα γάλακτος ή σαντιγύ σε κάθε πιάτο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Επειδή τα κέικ σουφλέ πρέπει να μείνουν υγρά στο κέντρο τους, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στο ψήσιμο. Χρειάζονται πολύ δυνατή φωτιά και λίγο χρόνο ψησίματος. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως εδώ πλέον παίζει ρόλο το πώς ψήνει ο φούρνος του καθενός.

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές