ΚΕΙΚ ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
375 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
7 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Φούρνος προθερμασμένος στους 250οC
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα για να λιώσουν, σε πολύ σιγανή φωτιά ( ή σε μπεν μαρί ). Ανακατεύουμε αργά-αργά.
Χτυπάμε στο μίξερ τ΄αβγά μαζί με τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι ν΄αφρατέψουν.
Τότε προσθέτουμε τη ζεστή σοκολάτα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Σειρά έχει τώρα το αλεύρι που το ρίχνουμε στο μείγμα λίγο-λίγο, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενωθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση ( ή μια φόρμα για σουφλέ). Αδειάζουμε μέσα τη ζύμη που ετοιμάσαμε και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου, στην χαμηλή θέση του φούρνου.
Όταν το βγάλουμε, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά το ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε την επόμενη μέρα, κόβοντάς το σε φέτες και συνοδεύοντας με παχύρευστη κρέμα γάλακτος ή σαντιγύ σε κάθε πιάτο.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Επειδή τα κέικ σουφλέ πρέπει να μείνουν υγρά στο κέντρο τους, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στο ψήσιμο. Χρειάζονται πολύ δυνατή φωτιά και λίγο χρόνο ψησίματος. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως εδώ πλέον παίζει ρόλο το πώς ψήνει ο φούρνος του καθενός.
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Άγαλμα αγγέλου σε καντήλι ψηφίδα ασημί
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας LED 90 ημερών κάκτος
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας με την Παναγία των Κρίνων
Ηλεκτρικό καντήλι λάβαρο χρυσό