ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 κιλό κράνα
1 κιλό ζάχαρη
750 ml κονιάκ
7-8 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια)
2 ξυλάκια κανέλας
Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος αναμονής 2 μήνες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βυθίζουμε τα κράνα σε μπολ με νερό και τα πλένουμε καλά.
Τα βάζουμε σε τρυπητό και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο που υπάρχει γι΄αυτή τη δουλειά.
Τοποθετούμε τα κράνα σε μεγάλο μπουκάλι χωριτικότητας 3 λίτρων. Από πάνω τους ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ. Τέλος βάζουμε στο μπουκάλι τα γαρύφαλλα και την κανέλα.
Κλείνουμε πολύ καλά το μπουκάλι και το αφήνουμε να σταθεί σε ηλιόλουστο μέρος για 2 μήνες (συνήθως Σεπτέμβρη- Οκτώβρη). Μια φορά την εβδομάδα ταράζουμε το μπουκάλι για να ανακατευτούν τα υλικά καλά.
Αφού περάσει το διάστημα αυτό θα σουρώσουμε το λικέρ σε καθαρό μπουκάλι και θα το φυλάξουμε στο ψυγείο.
Το λικέρ αυτό σερβίρεται παγωμένο και είναι απλά υπέροχο!!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Τα κράνα υπάρχουν σε αφθονία στην αγορά από τα τέλη του Αυγούστου και μετά. Η κατάλληλη εποχή για να τα προμηθευτούμε είναι το φθινόπωρο.
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Άγαλμα αγγέλου σε καντήλι ψηφίδα ασημί
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας LED 90 ημερών κάκτος
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας με την Παναγία των Κρίνων
Ηλεκτρικό καντήλι λάβαρο χρυσό