ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Σ
16
2011

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (09 Αύγουστος 2020)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό ώριμα ροδάκινα καθαρισμένα χωρίς κουκούτσια, κατά προτίμηση γιαρμάδες
1 κιλό ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό (προαιρετικό)

1 βανίλια για έξτρα άρωμα


1 κ. γλ. ξυνό ή 3 κ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ροδάκινα από τα κουκούτσια τους. Δεν αφαιρούμε τις εξωτερικές φλούδες εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε πολυκόφτη (θα κοπούν σε πολύ μικρά κομματάκια κι έτσι δεν θα μας ενοχλούν καθόλου). Πρέπει όμως να γνωρίζουμε πως έτσι η μαρμελάδα γίνεται πιο σκούρη στο χρώμα. Αν τη θέλουμε ανοιχτόχρωμη, θα πρέπει ν΄αφαιρεθούν οι φλούδες από τα ροδάκινα (ή τους γιαρμάδες).

 

 


Στη συνέχεια τα ζυγίζουμε. Πρέπει να έχουν βάρος 1 κιλό.


Τα βάζουμε λοιπόν στον πολυκόφτη μας για 1 λεπτό περίπου. Δεν τα πολτοποιούμε εντελώς, είναι πιο ωραία η μαρμελάδα όταν περιέχει μικρά κομματάκια.


Σε βαθιά κατσαρόλα τοποθετούμε τα ροδάκινα μόνα τους ή αν είναι ολύ πηχτό το μείγμα, μαζί με μισό ποτήρι νερό.

 

 

Αρχίζουμε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά. Ανακατατεύουμε συχνά για 10-15 λεπτά.

 



Προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν αρχίσει να βράζει και πάλι η μαρμελάδα, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Το μείγμα πιτσιλάει πάρα πολύ, προσέχουμε μη μάς κάψει.

 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν απομακρυνόμαστε καθόλου από την κατσαρόλα. Οι μαρμελάδες δεν θέλουν βιασύνη. Ανακατεύουμε αργά και ασταμάτητα. Ο συνολικός χρόνος βρασμού είναι περίπου 40-45 λεπτά. Θα είναι έτοιμη, όταν πέφτει από το κουτάλι σε κόμπους κι όχι σαν νερό.

 



Ρίχνουμε μια βανίλια και τον χυμό λεμονιού 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά. Αυτό θα βοηθήσει στη σωστή συντήρηση της μαρμελάδας μέσα στα βάζα.

 

Αφού απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τοποθετούμε τη ζεστή μαρμελάδα μας σε βάζα, τα κλείνουμε καλά (πάντα με καινούρια αχρησιμοποίητα καπάκια) και τα γυρίζουμε ανάποδα. Θα μείνουν έτσι μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

 

Επειδή περιέχει ξυνό, η μαρμελάδα μπορεί να διατηρηθεί και εκτός ψυγείου χωρίς φόβο, αρκεί να εκτελέσουμε σωστά τη διαδικασία συσκευασίας (καλό σφράγισμα και αναποδογύρισμα των βάζων).

 

ΠΡΟΤΑΣΗ: Με μαρμελάδα ροδάκινο μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχη και μυρωδάτη πάστα φλώρα.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Χρησιμοποιώντας γιαρμάδες δίνουμε στη μαρμελάδα μας τη μέγιστη γεύση που μπορεί να πάρει. Δεν πιστεύω πως μπορούν να συγκριθούν με άλλου είδους ροδάκινα.


Και κάτι ακόμη: να έχετε υπόψη σας πως όλες οι μαρμελάδες όπως και τα γλυκά κουταλιού, όταν κρυώσουν πήζουν περισσότερο. Γι΄ αυτό πρέπει να υπολογίζουμε το χρόνο βρασμού ώστε να μη μας στεγνώσει πολύ η μαρμελάδα. Αν όμως συμβεί κάτι τέτοιο μπορούμε να το διορθώσουμε. Θα προσθέσουμε λίγο νερό και θα την ξαναβράσουμε για λίγο, περίπου 10 λεπτά. Αντίθετα, αν η μαρμελάδα που έχει κρυώσει είναι πολύ νερουλή, θα την ξαναβράσουμε μέχρι να τη φέρουμε στο σημείο που θέλουμε.

 

Με την ίδια ακριβώς διαδικασία γίνεται και η μαρμελάδα βερύκοκο, μόνο που ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο νερό στο αρχικό βράσιμο, μιας και τα βερύκοκα δεν είναι πολύ ζουμερά φρούτα.

 


 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 7
ΧείριστοΆριστο 
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μπαταρίες Heavy Duty ΑΑ σετ 12 τεμαχίων.

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Ανθοδέσμη λουλούδια πολύχρωμα 35-45 εκ.

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Κορνίζα φωτογραφίας ξύλινη 10Χ15cm

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ