ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Σ
14
2011

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Απρίλιος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 φύλλα σφολιάτας
3 αβγά
300 γρ. edam ή gooda τριμμένο
200 γρ. τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφειας
1/2 φλ. τσ. κορν φλάουρ
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κ. γλ. αλάτι
1 ασπράδι αυγού

Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνουμε πολύ καλά τη λαμαρίνα του φούρνου.


Στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας ανοίγοντάς το λίγο με τα χέρια για να γυρίζει λίγο στις άκρες.

 



Σε βαθύ μπολ χτυπάμε ελαφρά τ΄αβγά και προσθέτουμε πρώτα το κορν φλάουρ και την κρέμα γάλακτος.  Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε την κρέμα-τυρί και το αλάτι.

 

 

Καλό είναι τώρα να  χτυπήσουμε με το μίξερ για να γίνει πιο λείο το μείγμα.

 

Τέλος ρίχνουμε στο μπολ και το τριμμένο edam. Ανακατατεύουμε για λίγο με ένα κουτάλι.

 

 

 

Αδειάζουμε τη γέμιση που ετοιμάσαμε στη λαμαρίνα και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.

 

 

Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας λίγο νισεστέ και με το χοντρό πλαστήρι ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας στις διαστάσεις της λαμαρίνας. Ο νισεστές βοηθά πολύ στο να μη κολλήσει η σφολιάτα στον πάγκο και να σηκωθεί εύκολα για να καλύψουμε το ταψί μας μ΄αυτή πάνω από τη γέμιση.

 

 

 

Αφού λοιπόν σκεπάσουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας, τακτοποιούμε λιγάκι και τα δυο φύλλα στις άκρες τους.


Αραιώνουμε το ασπράδι με ελάχιστο νερό,  αλείφουμε την επιφάνεια της κασερόπιτας με αυτό το μείγμα και τη χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι σταυρωτά .

 


 

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου με φωτιά πάνω-κάτω, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.


Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στο πάγκο μέχρι να κρυώσει λίγο και μετά μπορούμε να κόψουμε σε κομμάτια και να σερβίρουμε.

 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η πετυχημένη κασερόπιτα είναι λίγο αλμυρή. Αλλά μπορείτε να αλατίσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Όπως όλες οι πίτες με σφολιάτα έτσι και η κασερόπιτα δεν πρέπει να ζεσταίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων ποτέ γιατί παύει να είναι τραγανή. Επίσης αν χρησιμοποήσουμε ανοξείδωτο ταψί ή πυρέξ, ο χρόνος ψησίματος θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά. Σ΄αυτή την περίπτωση αρχίζουμε να ψήνουμε με φωτιά μόνο από κάτω και μετά από 10 λεπτά το γυρίζουμε στο πάνω-κάτω. Όλα αυτά επειδή τέτοια ταψιά αργούν περισσότερο από τις λαμαρίνες να πάρουν τη σωστή θερμοκρασία.

 

 

 


 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ