ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΣΕ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
2 λίτρα αλατισμένο νερό
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κ. σούπας βούτυρο
70 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
250 γρ. ζαμπόν σε μικρά κομματάκια
100 γρ. μπεϊκον σε μικρά κομματάκια
6 κ. σούπας ketchup
ρίγανη
πιπέρι
6 φέτες gooda, edam ή άλλο μαλακό κίτρινο τυρί
Γίνονται 6 ατομικά γιουβετσάκια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το αλατισμένο νερό με το λάδι να βράσουν.
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200οC.
Μόλις κοχλάσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, περιμένουμε για λίγο να λιώσει το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Αραδιάζουμε τα γιουβετσάκια στον πάγκο εργασίας της κουζίνας μας και βάζουμε μέσα στο καθένα -περίπου μέχρι τη μέση- μακαρόνια. Προσθέτουμε από πάνω μια κουταλιά σούπας ketchup, λίγα κομματάκια ζαμπόν και μπέϊκον, τριμμένο κεφαλοτύρι, λίγη ρίγανη και πιπέρι.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τελειώνουμε τοποθετώντας μια φέτα gooda, edam ή άλλο μαλακό κίτρινο τυρί από πάνω.
Φουρνίζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα το τυρί. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά.
Σερβίρονται ζεστά και συνοδεύονται υπέροχα με πατατοσαλάτα ή κάποια σαλάτα-αλοιφή της αρεσκείας μας.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αποφεύγουμε να τα ψήσουμε στο γκρίλ του φούρνου γιατί "στεγνώνουν" υπερβολικά. Εναλλακτικά μπορούμε να εκτελέσουμε τη συνταγή σε ένα μεγάλο γιουβέτσι και να σερβίρουμε μερίδες.
Φυσικά μπορούμε να φτιάξουμε τη μακαρονάδα μας με μακαρόνια της αρεσκείας μας.