Ενημέρωση
Loading
Σ
06
2011

ΠΛΥΣΙΜΟ ΧΟΡΤΩΝ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Ιανουάριος 2013)
PDFΕκτύπωσηE-mail

 

Όταν μαζεύουμε ή αγοράζουμε χόρτα (ραδίκια, ζοχούς κ.ά.) πρώτα πρέπει να τα καθαρίσουμε από τα σκουπίδια και τα ξερά φύλλα τους. Τα στοιβάζουμε σε μια μεγάλη λεκανη.

 


Στη συνέχεια τα τοποθετούμε στο νερό και τ΄αφήνουμε να σταθούν για μια ημέρα.

 

 


 

Την επομένη θα πλυθούν πολύ πιο εύκολα, αφού το περισσότερο χώμα που κουβαλάνε μαζί με τα μικρότερα σκουπιδάκια τους θα έχουν κατακαθίσει στον πάτο της λεκάνης.

 

Βγάζουμε τα χόρτα με προσοχή, χωρίς ν΄ανακατέψουμε το βρώμικο πάτο της λεκάνης και τα μεταφέρουμε σε άλλη καθαρή λεκάνη.

 

Τα ξεπλένουμε  4-5 φορές αλλάζοντας κάθε φορά το νερό και μεταφέροντάς τα από λεκάνη σε λεκάνη,  μέχρι να βγαίνει τελείως καθαρό χωρίς καθόλου σκουπιδάκια.

 

Κατόπιν τα βράζουμε για 3-4 ώρες σε πολύ μεγάλη κατσαρόλα (σκεπασμένα) αν πρόκειται για άγρια χόρτα του βουνού, ή απλά τα ζεματάμε για 10-15 λεπτά  σε λίγο νερό, αν πρόκειται για σπανάκι.

 


 

 

Τέλος τα βγάζουμε σε τρυπητό κι αφήνουμε να κρυώσουν.

 

 

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: Αφού κρυώσουν εντελώς, τα βάζουμε σε πλαστικά σακουλάκια τροφίμων και τα τοποθετούμε στον καταψύκτη.


Κάθε φορά που θα χρειαστούμε μια ποσότητα από αυτά ( 1 σακουλάκι = μια σαλάτα ), θα τα βγάλουμε και θα τ΄αφήσουμε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.


Τα βραστά άγρια χόρτα του βουνού γίνονται υπέροχη σαλάτα με λαδολέμονο και θα διαπιστώσετε πως μένουν φρεσκότατα, σαν να τα μαζέψατε την ίδια μέρα!

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές 30%

 

Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα χρυσό

 

Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο μαύρο