Ενημέρωση
Loading
Σ
05
2011

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (10 Δεκέμβριος 2011)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. αλεύρι
1 μπαίκιν πάουντερ
350 γρ. σταφίδα ξανθιά
1/2 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1/2 κ. γλ. αλάτι
2 βανίλιες
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
3 κ. σούπας κονιάκ (προαιρετικό)
1 γάλα εβαπορέ
λίγο νερό

Φούρνος προθερμασμένος στους 160οC

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το μπαίκιν με το αλεύρι.


Αφού καθαρίσουμε τις σταφίδες από τα κοτσανάκια που πιθανόν να έχουν τις ανακατεύουμε καλά με 1 κ. γλ. αλεύρι. Αυτό θα τις βοηθήσει κατά το ψήσιμο ώστε να μείνουν στη θέση τους και να μη μαζευτούν όλες στον πάτο του ταψιού.


Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, το αλάτι, το κονιάκ και το εβαπορέ αραιωμένο με τόσο νερό όσο χρειάζεται για να έχουμε 2 ποτήρια του νερού υγρό. Συνεχίζουμε το χτύπημα και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Πρέπει να αποκτήσουμε μια  πηχτή μαστιχωτή ζύμη. Ίσως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο ακόμη αλεύρι.


Αφήνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τις σταφίδες. Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι.


Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί 35Χ25 εκ.  και τοποθετούμε μέσα το σταφιδόψωμο. Στρώνουμε την επιφάνεια ομοιόμορφα. Ψήνουμε στη  χαμηλή θέση  του φούρνου με φωτιά μόνο από κάτω για  45  λεπτά περίπου μέχρι να κοκκινίσει από πάνω.


Βγάζουμε το σταφιδόψωμο, το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Όταν είναι ζεστό είναι πολύ νόστιμο με ένα κομμάτι βούτυρο επάνω του. Αλλά και σκέτο όταν κρυώσει είναι εξίσου καταπληκτικό.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το σταφιδόψωμο αποτελεί ένα τέλειο πρωινό και ιδανική επιλογή για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. Διατηρείται αρκετές ημέρες σε δοχείο με ερμητικό καπάκι.

Αν παραλείψουμε το ξύσμα πορτοκαλιού,  αποκτά την κλασική και αγαπημένη γεύση του σταφιδόψωμου που ξέρουμε από παιδιά.


 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές