Ενημέρωση
Loading
Σ
04
2011

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Δεκέμβριος 2011)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

5 αυγά
2φλ. τσαγιού αλεύρι
1 μπαίκιν πάουντερ
1/2 φλ. τσαγιού βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
λίγο κονιάκ
1 φακελάκι τρούφα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 1/2 ποτήρια νερού νερό
1 1/4 ποτήρια νερού ζάχαρη

Φούρνος προθερμασμένος στους 160οC

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το μπαίκιν με το αλεύρι.


Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη στο μίξερ για 1 λεπτό. Προσθέτουμε ένα-ένα τ΄αυγά, τη βανίλια, το κονιάκ χωρίς να σταματήσουμε καθόλου το χτύπημα, και στο τέλος το αλεύρι. Αφού ενωθούν καλά ρίχνουμε και την τρούφα. Χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη(συνολικό χτύπημα 5 λεπτά).

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30Χ20 εκ. και τοποθετούμε μέσα σ΄αυτό το μυρμηγκάτο. Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου με φωτιά μόνο από κάτω για 25-30 λεπτά μέχρι το γλυκό να κοκκινίσει από πάνω.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και βράζουμε για 5-6 λεπτά.

Προσοχή! ρίχνουμε χλιαρό το σιρόπι πάνω στο επίσης χλιαρό γλυκό. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, το κόβουμε σε τετράγωνα ή ρόμβους  και το βάζουμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε με σαντιγύ ή παγωτό, αλλά και σκέτο είναι υπέροχο!

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για ακόμη καλύτερη εμφάνιση και πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να καλύψουμε το μυρμηγκάτο με γλάσο σοκολάτας.

 


 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μεταφορικά μόνο 2€.

Άνω των 25€ δωρεάν.