ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Σ
02
2011

Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (01 Απρίλιος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί φέτα
1 φλ. τσαγιού αλεύρι ίσως και λίγο περισσότερο
1/2 φλ. τσαγιού κορν φλάουρ
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1 φλ. τσαγιού αραβοσιτέλαιο
4 αβγά
λίγο αλάτι και πιπέρι

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
Ταψί 30Χ20 εκ. ελαφρά λαδωμένο και αλευρωμένο.

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι το οποίο προσθέτουμε στο τέλος λίγο-λίγο.

 

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 20-25 λεπτά μέχρι να κοκκινίσει η πίτα από πάνω.


Όταν ψηθεί την ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

 

Την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Η πίτα της τεμπέλας είναι πανεύκολη, πολύ νόστιμη και ταιριάζει με το σαλάμι ουγγαρίας. Επάνω σε κάθε κομμάτι πίτας καρφιτσώνουμε μια φέτα σαλάμι διπλωμένη στη μέση. Έτσι αποτελεί καταπληκτικό μπυρομεζέ.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο gooda ή ζαμπόν. Θα χρειαστεί να μειώσετε λίγο το τυρί και να προσθέσετε ενδεχομένως λίγο ακόμη αλεύρι. Είναι μια πίτα όπου μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα τυριά-κασέρια-αλλαντικά. Όλα θα σας δώσουν καταπληκτική γεύση!

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ: Πίτα της τεμπέλας με γιαούρτι.

 

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ