Ενημέρωση
Loading
Α
31
2011

ΣΟΥΦΛΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (01 Οκτώβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 3/4 κιλά πατάτες
200 γρ. gooda
200 γρ. edam ή ροκφόρ
150 γρ. κασέρι ή κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ. ζαμπόν
200 γρ. μπέικον
600 ml  κρέμα γάλακτος

Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες για 40 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.


Μετά τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.


Βουτυρώνουμε ένα βαθύ ταψί 35Χ25 εκ. κατά προτίμηση ανοξείδωτο ή πυρέξ. Τοποθετούμε μια στρώση πατάτες χωρίς καθόλου κενά μεταξύ τους.

 

 


Από πάνω αραδιάζουμε τις φέτες του ζαμπόν.

 

 

Τώρα θα φτιάξουμε μια στρώση από φέτες gooda.

 



Δημιουργούμε δεύτερη στρώση από πατάτες και επαναλαμβάνουμε με το μπέικον και το edam.

 


Από πάνω τους φτιάχνουμε και μια τρίτη στρώση πατάτας και την καλύπτουμε με το κασέρι.

 

 

Τέλος περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

 

 

Βάζουμε το ταψί στη μεσαία θέση του φούρνου για 40-45 λεπτά περίπου, ώσπου να κοκκινίσει το σουφλέ κι από πάνω.


Το βγάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον για μισή ώρα, για να μπορεί να κοπεί όμορφα. Προσωπικά το φτιάχνω από την προηγούμενη μέρα.

Το σουφλέ αλλαντικών σερβίρεται πάντα ζεστό και συνοδεύεται με ρώσικη σαλάτα ή πολίτικη σαλάτα και παγωμένη μπύρα.

 

 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για το φαγητό αυτό μπορείτε να χρησιμοποιείτε ό,τι κίτρινα και μαλακά  τυριά υπάρχουν στο σπίτι. Το ίδιο ισχύει και για τ΄αλλαντικά. Έτσι κάθε φορά θα έχετε και διαφορετική γεύση. Ακόμη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ωμές πατάτες αλλά τότε θα προσθέσετε και 1/2 λίτρο γάλα στο ταψί, ίσως και λίγο περισσότερο και το ψήσιμο θα κρατήσει τουλάχιστον μισή ώρα παραπάνω. Πάντως είναι πιο νόστιμο με τον τρόπο που περιγράφεται στη συνταγή.


Χρησιμοποιήστε αρκετά βαθύ ταψί για να μη σας χυθεί η κρέμα στο φούρνο, επειδή φουσκώνει στο ψήσιμο.

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο