ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Α
31
2011

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΨΩΜΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (01 Μάρτιος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

20-25 λεπτές φέτες μπαγιάτικου ψωμιού
20 φέτες gooda ή edam
16-20 φέτες ζαμπόν 
5 κομμάτια (λωρίδες ή στρόγγυλες φέτες) μπέικον
1 μεγάλη ντομάτα σε λεπτές ροδέλες
1 μακριά πράσινη πιπεριά  (κέρατο) σε λεπτές ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης σε λεπτές ροδέλες
5-6 ελιές καλαμών σε λεπτές φέτες
1 μέτριο μανιτάρι σε λεπτές φέτες (προαιρετικό)
2 φλ. τσ. γάλα, ίσως και λιγότερο
300 γρ. κασέρι ή μοτσαρέλα τριμμένη
50 γρ. μαργαρίνη σε κομματάκια
λίγη ρίγανη και πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

200 γρ. πελτές ντομάτας (1 κουτάκι)

50 γρ.  ketchup
2 κ σούπας ελαιόλαδο
1 κ. γλ. ζάχαρη
1 κ. σούπας βασιλικός
1 κ. σούπας ρίγανη
λίγη μουστάρδα

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βουτυρώνουμε καλά τη ρηχή λαμαρίνα του φούρνου.


Βάζουμε το γάλα σε ένα μπολ και αλατίζουμε ελαφρά. Βουτάμε μέσα μια-μια τις φέτες του ψωμιού πρώτα από τη μια πλευρά και μετά από την άλλη. Προσοχή: για πολύ λίγο, γιατί αν πάρουν πολύ γάλα θα μαλακώσουν και η πίτσα δεν θα έχει το σωστό ψήσιμο. Θέλουμε απλά να μαλακώσουμε το μπαγιάτικο ψωμί. Αραδιάζουμε τις μουσκεμένες φέτες τη μια κολλητά στην άλλη και καλύπτουμε όλη τη λαμαρίνα.

 



Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αλείφουμε την επιφάνεια το ψωμιού.


Τώρα θα καλύψουμε όλη την επιφάνεια με τις φέτες του gooda και μετά με αυτές του ζαμπόν.


Αραδιάζουμε εδώ κι εκεί τις ντομάτες.

 

 

Σειρά έχουν τώρα οι πιπεριές, οι ελιές, τα μανιτάρια και το μπέικον.

 


Απλώνουμε το τριμμένο κασέρι παντού και τοποθετούμε τα κομματάκια του βουτύρου σε διάφορα σημεία.


Τέλος πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και πιπέρι και βάζουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο στη μεσαία θέση για 20 λεπτά.

 


Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά  και μετά την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια με τη ρόδα της πίτσας ή με κοφτερό μαχαίρι.

 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αυτή η πίτσα είναι ένας πολύ βολικός τρόπος  για να καταναλώσουμε περισσεύματα ψωμιού. Προσωπικά είχα δοκιμάσει να τη φτιάξω και με φρέσκο ψωμί αλλά δεν μου άρεσε καθόλου επειδή οι φέτες του ψωμιού ήταν πολύ μαλακές και δεν είχαν τη συνοχή που έπρεπε.

 

Αν χρησιμοποιήσουμε ανοξείδωτο ή πυρέξ ταψί, θ΄αυξήσουμε το χρόνο ψησίματος κατά 5-10 λεπτά.


Στην παραπάνω εκτέλεση της συνταγής, χρησιμοποίησα ζυμωτό μπαγιάτικο ψωμί με προζύμι. Επειδή λοιπόν οι κόρες του ήταν πολύ σκληρές, προτίμησα να τις αφαιρέσω.

 

 

Το μυστικό της νοστιμιάς στην πίτσα είναι η καλή σάλτσα και το μπόλικο κασέρι. Το αν θα βάλουμε όλα  τα παραπάνω συστατικά είναι θέμα προσωπικού γούστου του καθενός.

 

Καλή επιτυχία!


 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ