ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Α
27
2011

ΜΥΔΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Αύγουστος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


400 γρ. ψίχα μυδιού
75 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
150 γρ. gooda τριμμένο
1 ασπράδι αβγού
ο χυμός από 1/2 μέτριο λεμόνι
λίγο αλάτι και πιπέρι
1 φλ. τσαγιού αλεύρι
1/2 κ. γλ. μπαίκιν πάουντερ
2 φλ. τσαγιού σπορέλαιο για το τηγάνισμα


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χρησιμοποιούμε την ψίχα από πολύ καλά καθαρισμένα μύδια.Για να δείτε τον τρόπο που ανοίγουμε και καθαρίζουμε τα μύδια με κέλυφος, πατήστε εδώ: ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ.

Σ΄ένα μπολάκι τοποθετούμε τη μυδόψιχα, ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τ΄αφήνουμε να σταθούν για λίγο.


Σε άλλο βαθύ μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά, το ασπράδι και το μίγμα της μυδόψιχας από το μικρό μπολάκι. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι με το μπαίκιν. Πρέπει τα υλικά να ενωθούν μεταξύ τους και να μπορούν να δουλευτούν σε μπαλάκια. Ενδεχομένως να περισσέψει λίγο αλεύρι ή να χρειαστεί λίγο παραπάνω. Αφού τελειώσουμε το ζύμωμα βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα.


Σε μικρή κατσαρολίτσα βάζουμε το λάδι να κάψει καλά. Τότε με ένα κουτάλι παίρνουμε ένα κομμάτι από το μίγμα και του δίνουμε όσο πιο κυκλικό σχήμα μπορούμε. Ρίχνουμε τη μυδοκροκέτα στο καυτό λάδι. Κάθε φορά τηγανίζουμε μερικές (4-5) μυδοκροκέτες. Αφού ροδοκοκκινίσουν τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και ετοιμάζουμε τις επόμενες. Καλό είναι πριν βγάλουμε κάθε τηγανιά να χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και να την ξαναδυναμώνουμε μόλις προσθέσουμε τις καινούριες κροκέτες για τηγάνισμα. Έτσι πετυχαίνουμε σωστό τηγάνισμα μέσα-έξω.


Σερβίρονται ζεστές και αποτελούν λαχταριστό μεζεδάκι για το ουζάκι μας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Πρέπει να προσέχουμε κατά το τηγάνισμα τη θερμοκρασία της φωτιάς. Αν είναι πολύ δυνατή οι μυδοκροκέτες θα καούν απ΄έξω χωρίς να προλάβουν να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους και να φουσκώσουν. Αν είναι πάλι πολύ χαμηλή μπορεί να κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας. Προτείνω κατσαρόλα κι όχι τηγάνι γιατί οι μυδοκροκέτες πιτσιλούν πολύ. Γι αυτό λοιπόν προσοχή!

 

Την ίδια συνταγή μπορούμε να εκτελέσουμε και με κατεψυγμένες μικρές γαρίδες καλά καθαρισμένες.

 

 


 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μπαταρίες Heavy Duty ΑΑ σετ 12 τεμαχίων.

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Ανθοδέσμη λουλούδια πολύχρωμα 35-45 εκ.

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Κορνίζα φωτογραφίας ξύλινη 10Χ15cm

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ