ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΓΚΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 φλ. τσ. ηλιέλαιο
3/4 φλ. τσ. ζάχαρη
2 βανίλιες
το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
160 γρ. διάφοροι ξηροί καρποί χοντροαλεσμένοι
1 ποτήρι του κρασιού σαγκριά ( ή κόκκινο ημίγλυκο κρασί)
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη ( 350 γρ. ή και περισσότερο )
Φούρνος προθερμασμένος στους 160οC
Ψήσιμο στον αέρα για 30 λεπτά περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε βαθύ μπωλ ρίχνουμε πρώτα το λάδι με τη ζάχαρη. Δεν χρειάζεται μίξερ, ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη ή με κουτάλι μέχρι να ενωθούν καλά τα δύο υλικά.
2. Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια και τη σαγκριά. Ξανά ανακάτεμα.
3. Τώρα θα προσθέσουμε τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε.
4. Αρχίζουμε να προσθέτουμε τη φαρίνα σε δόσεις. Πρέπει να πάρουμε μια ζύμη σφικτή, ώστε να μπορέσουμε να την πλάσουμε σε σχήμα μπαστουνιού.
5. Κόβουμε το μπαστούνι με κοφτερό λείο μαχαίρι σε φέτες πάχους 1 εκ., όχι περισσότερο!
6. Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Αφήνουμε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
7. Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, με αέρα στους 160οC και για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από πάνω.
8. Βγάζουμε το ταψί πάνω σε σχάρα κι αφήνουμε τα παξιμάδια να κρυώσουν εντελώς.
9. Αποθηκεύουμε σε κουτί με ερμητικό κλείσιμο.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Οι ξηροί καρποί δένουν υπέροχα με τη σαγκριά ή το κρασί και δημιουργούν τέλεια αντίθεση με τη γλυκιά γεύση του παξιμαδιού.
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο