Ενημέρωση
Loading
Φ
11
2024

ΡΟΛΑ ΨΩΜΙΟΥ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΣΕ AIR FRYER

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (11 Φεβρουάριος 2024)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΨΩΜΙΟΥ

 

200 ml χλιαρό νερό

1 φακ. ξηρή μαγιά

1 κ. σούπας κοφτή ζάχατη

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 κ. γλ. αλάτι

αλεύρι για τσουρέκια "ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ" όσο πάρει η ζύμη

 

λίγο βούτυρο για τη ζύμη και το ταψάκι

 

κρόκος αβγού για την επάλειψη

τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα

 

Ψήσιμο σε φριτέζα αέρος air fryer dsp 12L για 20 λεπτά περίπου

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε βαθύ μπωλ βάζουμε το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο αλεύρι και 2 κουταλιές λάδι. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε, προσθέτουμε το αλάτι και πάλι λίγο αλεύρι.

 

Ζυμώνοντας προσθέτουμε σε δόσεις αλεύρι όσο χρειαστεί προκειμένου να πάρουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει καθόλου στα χέρια μας.

 

Καλύπτουμε τη ζύμη με λίγο ελαιόλαδο, την τποποθετούμε στο μπωλ ΄και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Θα πρέπει να σταθεί για 1 ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

 

Όταν ετοιμαστεί το ζυμάρι, παίρνουμε κομματάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα ανοίγουμε σε μακρόστενες λωρίδες είτε με το χέρι μας είτε με το πλαστήρι. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη και τυλίγουμε σε ρολάκια.

 

Τοποθετούμε τα ρολά ψωμιού σε βουτυρωμένο ταψάκι αλουμινίου, τα περνάμε με τον κρόκο αβγού και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

 

Προθερμαίνουμε την φριτέζα αέρος για 3 λεπτά στους 160οC.

 

Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 160οC.

 

Βγάζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και απολαμβάνουμε καλοψημένο, αφράτο ψωμάκι γευστικότατο!

 

 

 

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο