ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΕ AIR FRYER
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
800 γρ. χοιρινό μπούτι
2 πράσινες πιπεριές
1 μεγάλη ντομάτα ή 2 μέτριες
1 μέτριο κρεμμύδι
λίγο λάδι για την επάλειψη του κρέατος
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
χυμός λεμονιού στο σερβίρισμα
Ψήσιμο σε φριτέζα air fryer dsp 12L
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και σκουπίζουμε το κρέας. Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια μεγέθους καρυδιού ή λίγο μικρότερα. Βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας και περνάμε όλα τα κομμάτια του χοιρινού.
Πλένουμε τα λαχανικά και κόβουμε σε κομμάτια ίσα με τα κομμάτια του κρέατος.
Παίρνουμε μεταλλικά σουβλιά (ή ξύλινα) και περνάμε διαδοχικά: πιπεριά-κρέας-ντομάτα-κρέας-κρεμμύδι-κρέας κτλ. μέχρι να γεμίσει κατά τα 2/3 το σουβλί.Συνεχίζουμε με το επόμενο σουβλί μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά μας.
Τα δικά μου βγήκαν 10 τεμάχια.
Τοποθετούμε στη σχάρα ( χρειάστηκα 2 σχάρες στην προκειμένη περίπτωση) της φριτέζας και ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι-ρίγανη από τη μια μεριά και μετά γυρίζουμε τα σουβλάκια από την άλλη και επαναλαμβάνουμε.
Προθερμαίνουμε την air fryer για 3 λεπτά στο πρόγραμμα για τις μπριζόλες στους 185οC.
Βάζουμε τις σχάρες μέσα στη φριτέζα και ψήνουμε στο πρόγραμμα για μπριζόλες στους 185οC για 24 λεπτά. Στον μισό χρόνο ( δηλαδή στα 12 λεπτά) αντιστρέφουμε τα ταψιά, το πάνω θα πάει κάτω κι ανάποδα.
Μόλις ετοιμασθούν τα μεταφέρουμε σε αλουμινένιο ταψάκι, τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, τα τοποθετούμε πάνω στην φριτάζα και έτσι τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να ετοιμάσουμε και τις τηγανητές πατάτες μας και πάλι στο ίδιο μηχάνημα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αποφύγετε το μαρινάρισμα του κρέατος γιατί θα δημιουργηθεί πολλή υγρασία στο ταψάκι στη βάση της φριτέζας. Έτσι κι αλλιώς γίνονται πεντανόστιμα και πολύ μαλακά, οπότε η μαρινάδα περισσεύει....