ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ air fryer
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
4 μέτριες πατάτες
2 κ. σούπας λάδι
Στο σερβίρισμα αλάτι, κεφαλοτύρι ή ρίγανη
Ψήσιμο: στον κάδο για 30 λεπτά στους 200οC
Προθέρμανση; 3 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις πατάτες. Όσο πιο χοντροκομμένες, τόσο πιο μαλακές θα γίνουν...
Τις λαδώνουμε καλά με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε στον περιστρεφόμενο κάδο.
Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υπερβαίνουν τα 2/3 του κάδου για να μπορούν να γυρνάνε ελεύθερα και να ψηθούν ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τον κάδο στην air fryer και επιλέγουμε το πρόγραμμα για τις πατάτες. Θερμοκρασία 200ο C, χρόνος 30 λεπτά και πατάμε το κουμπί για την περιστροφή του κάδου.
Μόλις ετοιμαστούν, βγάζουμε προσεκτικά τον κάδο σε κατάλληλη σχάρα και αδειάζουμε τις πατάτες σε πιατέλα. Αλατίζουμε.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Δεν αλατίζουμε τις πατάτες μέσα στον κάδο γιατί θα αλλοιωθεί η υφή τους.
Αν χρειαστεί, συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2-3 λεπτά προκειμένου να πάρουμε τις πατατούλες μας όπως μάς αρέσουν.
Η εκτέλεση της συνταγής έγινε σε ai fryer dsp 12L
Καλή επιτυχία!