ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΛΑΙΜΟΥ ΣΕ air fryer
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
4 μπριζόλες συνολικού βάρους περίπου 1 κιλό
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
ρίγανη
φρέσκος χυμός λεμονιού στο σερβίρισμα
Προθέρμανση: 3 λεπτά
Ψήσιμο: 22 λεπτά στους 185ο C
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί τις μπριζόλες.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και περνάμε την κάθε μπριζόλα. Ρίχνουμε λίγο λάδι στο χέρι όποτε χρειαστεί...
Αλατίζουμε, ρίχνουμε πιπέρι και ρίγανη σε κάθε πλεύρά και σε όλες τις μπριζόλες.
Αφού περάσουμε με λίγο λαδάκι τις σχάρες-ταψιά (για να μην κολλήσει καθόλου το κρέας) τοποθετούμε από δύο μπριζόλες σε κάθε μια.
Βάζουμε τα ταψάκια στις 2 πιο ψηλές θέσεις της air fryer για 22 λεπτά.
Μόλις περάσουν 11 λεπτά, θα αλλάξουμε θέση στα ταψιά: το πάνω θα πάει κάτω και ανάποδα. Έτσι θα πετύχουμε ομοιόμορφο ψήσιμο.
Μόλις ετοιμαστούν, μεταφέρουμε το κρέας σε κατάλληλο ταψάκι και περιχύνουμε με φρέσκο χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες στην air fryer και δροσερή σαλάτα εποχής.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η εκτέλεση της συνταγής έγινε σε air fryer dsp 12 L.