ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 κιλό ώριμα, μαλακά και γερά - χωρίς στίγματα - ακτινίδια
ζάχαρη
ο χυμός από 3 μανταρίνια ή 1 μεγάλο πορτοκάλι
2 βανίλιες
ο χυμός από 1 μικρό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα ζυγίζουμε. Όσο είναι το βάρος τους, τόση ζάχαρη θα προσθέσουμε.
Πολτοποιούμε τα ακτινίδια στο μπλέντερ ή το μούλτι.
Σε αρκετά βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τον πολτό από τα φρούτα μας μαζί με τον χυμό των μανταρινιών.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με δίχτυ. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μετά από 1-2 λεπτά προσθέτουμε τη ζάχαρη και 2 βανίλιες. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.Καλύπτουμε με το δίχτυ την κατσαρόλα ( γιατί το μείγμα πιτσιλάει αρκετά ) και βράζουμε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει - 30 λεπτά περίπου.
Μόλις δούμε πως το μείγμα είναι παχύρευστο ( στάζει σε κόμπους από το κουτάλι ) ρίχνουμε τον λεμονοχυμό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι.
Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε αμέσως με καινούρια καπάκια και αφήνουμε να σφραγίσουν ( θ΄ακουστεί ένα "κλακ" από το καπάκι ).
Αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος. Από τη στιγμή που θ΄ανοιχτεί ένα βάζο πρέπει να διατηρηθεί στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο