Ενημέρωση
Loading
Ο
02
2022

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (02 Οκτώβριος 2022)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

15 πιπεριές διάφορες

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

6 τοματάκια ROMA, πλυμένα και κομμένα σε 4-6 κομμάτια το καθένα
300 γρ. τυρί φέτα τριμμένο στο χέρι
70 γρ. παριζάκι κομμένο σε μικρά ζάρια
150 γρ. μπέικον ή καπνιστή μπριζόλα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
1 πράσινο κρεμμυδάκι κομμένο σε μικρότερα κομμάτια
5-6 φύλλα βασιλικού
3-4 κλαδάκια μαίντανού
αλάτι
πιπέρι ή 1-2 τσίλι ψιλοκομμένα
1 κ. γλυκού ρίγανη
2 κ. σούπας ελαιόλαδο

ΣΤΟ ΤΑΨΙ

1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 φλ. τσ. καυτό νερό
αλάτι-πιπέρι

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

1. Πλένουμε τις πιπεριές, με κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε τα καπάκια και απομακρύνουμε όλους τους σπόρους.

2. Μέσα σε κατάλληλο multi ή πολυμίξερ τοποθετούμε τα τοματάκια, το κρεμμύδι, το λάδι και όλα τα μυρωδικά. Θέλουμε να πάρουμε μια ομοιόμορφη σάλτσα.

3. Αδειάζουμε τη σάλτσα μας σε κατάλληλο μπολ και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα ψιλοκομμένα αλλαντικά. Ανακατεύουμε καλά.

4. Με το μείγμα που φτιάξαμε γεμίζουμε τις πιπεριές, κλείνουμε προσεκτικά με το καπάκι τους και τις αραδιάζουμε σε ταψί 30 Χ 35 εκ. περίπου.

5. Προσθέτουμε στο ταψί λάδι, καυτό νερό και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

 



6. Καλύπτουμε το ταψί με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, στις αντιστάσεις για 45 λεπτά.

7. Αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα οι πιπεριές μας.

8. Βγάζουμε το ταψί πάνω σε σχάρα κι αφήνουμε για 10-15 λεπτά.

 

 

9. Για το σερβίρισμα: τοποθετούμε σε μακρόστενη πιατελίτσα 2-3 πιπεριές και περιχύνουμε με μερικές κουταλιές από το ζωμό του ταψιού.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Νόστιμος μεζές που τον φτιάχνουμε όσο πικάντικο μάς αρέσει και γίνεται ανάρπαστος!

 

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 8
ΧείριστοΆριστο